Coronacrisis: handige links en initiatieven

08.04.2020

Tja, ook wij hebben de gevolgen van het Corona virus aan de lijve ondervonden. Midden in de Friese Lente week waren we genoodzaakt de stekker uit alle resterende evenementen te trekken en ok de Kleine Prijs ligt (tijdelijk) stil. Ons kantoor is in principe gesloten voor bezoek tot eind april, maar wij werken door; hetzij thuis of elders. Mailen, bellen, appen: u weet ons te vinden!

 

De klos

We zijn ons uiteraard bewust van het feit dat de culturele wereld stevig geraakt wordt en alle hardwerkende ZZP-ers in het bijzonder. En daar zijn er nogal veel van in de muziekwereld. Er zijn verschillende initiatieven; zowel landelijk als regionaal die het probleem in kaart brengen en/of je kunnen helpen naar mogelijkheden om dit gat financieel wat te kunnen dichten.

Hier een aantal handige links naar info en regelingen:

 

Initiatieven

In tijde van crisis komen ook veel creatieve ideeen en initiatieven boven drijven; juist ook in de popcultuur. We verzamelen ze hieronder.Het zijn informatieve sites, projecten om aan mee te doen, of links om te kijken/luisteren. Heb je aanvullingen? Laat het ons weten!

InitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatievenInitiatieven

Please Don’t Stop The Music

Nu alle concerten en festivals zijn tot minstens 1 juni zijn afgezegd of verplaatst leiden artiesten hierdoor grote verliezen en komt het voorbestaan van de live-industrie in gevaar.

Op Please Don’t Stop The Music kan je je favoriete Nederlandse artiesten steunen door het kopen en streamen van Muziek & Merchandise via hun webshop. Maar er is nog meer, het is ook een plek waar je uiteindelijk het hele Nederlands muzieklandschap kan ontdekken. En je kunt zelf meedoen als artiest!

Zie: https://pleasedontstopthemusic.nl/

3voor12: Corona-liveblog

In deze liveblog volg je zowel de laatste updates rondom maatregelen in Nederland, als buitenlandse updates die gevolgen voor de Nederlandse muziekindustrie zouden kunnen hebben. Van verplaatsen van festivals tot online-optredens, van internationaal nieuws tot lokale initiatieven.

Zie: https://3voor12.vpro.nl/artikelen/overzicht/2020/maart/Liveblog–zo-raast-het-Corona-virus-door-de-muziekindustrie.html

ThuisLab van de Popfabryk

De Popfabryk daagt zolderkamer pioniers, zelftapers, homecineasten, selfisten, huisdichters, singer-songwriters en eenmansbands uit voor deelname aan het ThuisLab. Een thuislaboratorium waarin je jouw hersenspinsel uitvoert, zonder fysieke anderen, en het presenteert aan de buitenwereld. Wordt je gekozen; dan kun je met een werkbudget van €500 aan de slag. De eerste ronde is zo succesvol geweest dat er inmiddels een tweede ronde is gestart.

Meer weten? Zie: https://popfabryk.nl/nieuwsitem/thuislab

Quarantaine Podcast

Bente Hout is o.a. freelance projectleider bij Popfabryk en FrieslandPop, perscoördinator bij Oerol, redacteur bij verschillende muziek- en reisplatformen en muzikant. Ze is een bezige bij in de Friese popscene en voelt de gevolgen van de intelligente lockdown als ZZP’er. Ze besloot haar vrijgekomen tijd te besteden aan gedachtewisselingen met collega’s uit de Friese scene. Deze deelt ze in een podcast serie, die ze thuis opneemt.

Luister via: https://3voor12.vpro.nl/lokaal/friesland/audio-video/radio-podcast/3voor12-friesland-quarantaine-podcast.html

Online open cultuurpodium (LF2028)

LF2028 heeft haar Facebok tijdelijk tot open cultuurpodium gemaakt. Je treft er de komende tijd van alles aan; van sessies tot rondleidingen, van optredens tot videoclips. Alles digitaal en online natuurlijk! Je kunt zelf ook content aandragen; de culturele archieven worden flink benut! Ook Friesland Pop draagt bij door middel van onze video-clips van Sa Fier Fan Hûs. Enjoy!

Zie: https://www.facebook.com/LF2028/

Lockdown Stories (NNW)

Hoe kijken we over 25 jaar terug op deze rare periode? Ga de uitdaging aan en film 1-minuut durende shots die de wereld van nu weergeven door jouw ogen. Wat hoor je, zie je en beleef je? Resultaten kun je oploaden op een speciale site: lockdownstories.net

Meedoen? Kijk op: https://www.facebook.com/watch/?v=706516080088280

Popsport online workshops

Onze partner Popsport biedt elke woensdag- en vrijdagmiddag online workshops aan, waarbij twee coaches live gaan via ZOOM. Deze workshops zijn openbaar toegankelijk voor iedere muzikant die het interessant vindt; dus ook voor niet-Popsporters.

Kijk hier voor meer info!