Kleine Prijs voor Singer-songwriters van start!!

28.04.2020

De Singer-songwriters contest gaat weer van start – Je kunt je nu aanmelden!

Wil jij als beginnende singer-songwriter uit Friesland kans maken op €500,- werkbudget, je netwerk vergroten en optredens op o.a. Friese Lente en Troubadour Treffen?” Meld je dan voor 25 mei aan via het aanmeldingsformulier.

Ook dit jaar organiseert Friesland Pop een singer-songwriter contest, die voortaan Kleine Prijs voor singer-songwriters gaat heten. Al jaren heeft de Kleine Prijs van Fryslân hetzelfde belangrijke doel voor ogen: creëren van optreedmogelijkheden voor beginnende Friese popartiesten. Vanaf nu worden de singer-songwriters losgetrokken van de bands om ze beter tot hun recht te laten komen. In verband met de huidige Covid-maatregelen zal de contest dit jaar in aangepaste vorm online plaatsvinden. Iedereen die liedjes schrijft en ze zelf uitvoert, op welk instrument dan ook kan zich aanmelden. De voorwaarde is wel dat een act uit Friesland afkomstig is, niet uit meer dan twee personen bestaat, geen platencontract heeft en niet eerder de Friese singer-songwriter contest heeft gewonnen.

Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen en maakt op 18 mei de vijf finalisten bekend. Deze finalisten krijgen, in aanloop naar de finale een speciale opdracht (en een werkbudget van maximaal 100 euro) mee. Voor deze opdracht krijgen de finalisten 2 weken de tijd en de resultaten presenteren ze tijdens de online finale. De jury zal, in de weken voorafgaande aan de finale ook letten op de (online) zichtbaarheid van de acts, tijdens het maakproces.

Recente winnaars van de Friese singer-songwriters contest zijn onder andere Minke & Lucia (2019), Sarah Sötemann (2018), Zippora Tieman (2017).