Liefde voor de muziek: Teken de petitie!

13.05.2020

Wij, als Friesland Pop hebben baat bij een sterke muzikale infrastructuur. Niet alleen zijn we afhankelijk van talent in de muziek, ook de omliggende werkvelden (podia, boekers, audio-bedrijven, marketeers etc) zijn van vitaal belang voor een gezonde popcultuur. Vandaar dat we deze open brief delen en roepen we iedereen die muziek liefheeft op om de petitie te tekenen!

De afgelopen jaren waren we gewend onze tijd door te brengen op pleinen, festivals, podia en in cafés. Altijd was daar livemuziek om de soundtrack van de zomer luister bij te zetten, om te feesten, troost te zoeken of te ontdekken. Nu dreigt dit te stoppen en daarom vragen we je aandacht!

Nederland heeft geweldige muzikanten. Nationaal en internationaal succesvolle sterren in de pop, rock, dance en jazz. Deze kunnen optreden dankzij een groot systeem van professionals. Nationale en internationale sterren kunnen schitteren omdat er veel uiteenlopende mensen en bedrijven in de livemuzieksector werken. Op 12 maart verstomde de livemuziek en de livemuziek industrie zal de laatste zijn die weer op gang mag komen. Veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers hebben geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en knowhow dreigen verloren te gaan. Een economische ramp.

Livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat. Ook geluid- en lichttechnici,
backliners, podiumbouwers, beveiligers, cateraars, merchandisers, busverhuurders, boekers, managers, programmeurs, zaalbeheerders, tourmanagers,  marketeers, promotie- en mediaspecialisten, detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen vormen een belangrijke schakel in onze live-economie. Samen leveren zij een belangrijke bijdrage aan de economie en het welzijn van het land. De ruim 1100 festivals die Nederland rijk is en de miljoenen
bezoekers uit binnen- en buitenland die op de verschillende evenementen afkomen vallen weg en
zullen niet snel terugkomen.

Wij, de gezamenlijke muziekindustrie, vragen jou, de muziekliefhebber, de festivalganger, de concert- en clubbezoeker om dit bericht te delen en de petitie te tekenen. Spreek hiermee je steun uit voor het behoud van de livemuziek in Nederland!

Met de hopelijk flinke opbrengst handtekeningen togen we een week later naar Den Haag om deze te presenteren aan de ministers van OC&W e EZ. Op deze manier willen we onze eerdere eisen kracht bij zetten. BTW van 9% naar 0% terugbrengen zodat de sector weer investeringsruimte krijgt, verlenging van de NOW en TOGZ regelingen tot april 2021 en voor dit jaar 40% omzet-compensatie.

Bedankt voor je steun, voor de Liefde Voor Muziek

www.liefdevoormuziek.nu