De Kleine Prijs: zo gaan we verder!

08.06.2020 #kleine prijs

Na de eerste twee voorrondes begin maart is erg stil geweest rond de Kleine Prijs van Fryslân. De resterende shows moesten worden afgelast en het was ook geen optie om deze voorrondes via livestreams te laten plaatsvinden omdat het in dit geval gaat om bands met meerdere leden.

Na lang wachten op versoepeling is er nog niet bijster veel veranderd t.o.v. het live spelen voor publiek. Daarom hebben wij na lang wikken en wegen besloten de jurering van de acts, die normaliter live zouden spelen voor een plek in de halve finales, anders aan te gaan pakken. We hanteren een selectieprocedure soortgelijk aan die van de Popronde. Dit betekent dat de resterende 24 acts beoordeeld zullen worden op hun aangeleverde materiaal (geluid, video en tekst) waarbij de juryleden een zo breed mogelijk beeld kunnen krijgen van een band/act. Alle deelnemers hebben extra tijd gekregen om hun inschrijving aan te vullen met relevant materiaal. Eind juli zullen we de gekozen halve finalisten presenteren.

De eerste halve finalisten uit de (nog gespeelde) voorrondes waren al. Uit de overige 24 acts zullen er 8 doorgaan naar de halve finales. Met de huidige maatregelen is het mogelijk om deze halve finales wel gewoon live plaats te laten vinden. De data zijn: zaterdag 5 september (in Het Bolwerk, Sneek) en op zondag 6 september (in Iduna, Drachten). Zes acts per halve finale, met of zonder publiek, maar uiteraard met de juryleden te plaatse. De finale zal kort daarna op zaterdag 19 september plaatsvinden in de Grote zaal van Neushoorn.

Winnaar van de eerste voorronde: Dirty Robot
instagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagram