Kleine Prijs voor Singer-songwriters: dit zijn de finalisten!

10.06.2020 #kleine prijs #singer-songwriter #sundaysessions

Gisteren mochten wij 6 finalisten van de Kleine Prijs voor Singer-songwriters feliciteren. Van de 18 aanmeldingen kregen Tom Wiegersma, Amarens de Boer, Klaske de Wal, Onno Loonstra, Anton Feddema en het duo Syta en Marije de meeste punten op originaliteit, tekst & compositie, speelvaardigheid en presentatie.

Deze finalisten zullen de komende weken werken aan een geheel nieuw nummer en eventuele verbeterpunten m.b.t. hun huidig repertoire. Ze doen dat onder begeleiding van juryleden Sido Martens, Patrick Schaafstal en Dina Popma, die hen wekelijks zullen gaan coachen in aan loop naar de finale. De finale zal in samenwerking met LF2028 live te volgen zijn via een live stream. Datum en tijd zullen wij spoedig met jullie delen.

Voor de afvallers organiseren wij vanuit Friesland Pop een Sunday Sessions, waarbij aandacht zal worden besteed aan onder anderen zang, tekstschrijven en arrangeren.

De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020De Finalisten 2020

Syta & Marije

Een oase van rust’, zo omschreef Emma Wortelboer de studio van Club Hub, nadat singer-songwriters duo Syta & Marije hun ingetogen en serene ‘If You Could Fly’ ten gehore hadden gebracht in een nieuwe aflevering van Tussenuur Jam. Syta & Marije is een muzikaal zang duo uit Feanwâlden. Met veel plezier zingen zij samen en begeleiden ze hun zelf op gitaar en piano. Ze werden geïnspireerd door de serie Nashville en hebben een aantal nummers van de serie in hun repertoire. De muziekstijl van Syta & Marije is te beschrijven als een mix van country en pop. Naast het coveren van nummers schrijven Syta & Marije ook eigen werk. Zo hebben ze hun eigen nummers mogen presenteren in “Tivoli Utrecht” en zijn ze uitgenodigd voor het programma “Club Hub” in Hilversum om daar hun nieuwe singel ‘If You Could Fly’ te laten horen.

 

Syta & Marije
Syta & Marije

Tom Wiegersma

Opgegroeid met classic rock en is op jonge leeftijd al veel met muziek bezig. Begonnen op drums, daarna gitaar en bas en de laatste jaren ook zang. Uitgangspunt: muziek moet je voelen. Verschillende emoties passeren de revue en vinden hun plek in de liedjes van Tom, die zegt beïnvloed te zijn door rockacts als Radiohead, Foo Fighters, Biffy Clyro en Billy Talent.

 

Tom Wiegersma
Tom Wiegersma

Klaske de Wal

Klaske is een in Amsterdam woonachtige Friezin en een bevlogen Singer – Songwriter die ook nog eens de hele wereld overvliegt. Zij schrijft en zingt haar eigen liedjes aan de piano en schrijft in het Fries, Nederlands en Engels. Muzikaal is zij o.a. geïnspireerd door Tori Amos, Corinne May, Loreena Mc Kenneth, Mary Fahl en Josh Groban, In 2018 won zij de muzikanten prijs bij het Fries SongFestival LIET met haar liedje TIID. Eerder werd zij al eens 2e bij de Vakjury. Ook deed zij mee met het landelijk georganiseerde Muziek bij de Buren huiskamerconcert festival in 2018 . In Augustus 2019 heeft zij haar album “Fan Binnenút“ in eigen beheer opgenomen. Optredens verzorgd zij op radio en tv , huiskamers, kerken, kleine theaterzalen en op andere locaties of evenementen waar haar sfeervolle luisterliedjes, het luisterpubliek vinden.

 

Klaske de Wal
Klaske de Wal

Onno Loonstra

Onno Loonstra is geboren en getogen in Dokkum. Bij een Christelijk knapenkoor, waar Onno op jonge leeftijd meezingt, is waarschijnlijk de kiem gelegd voor zijn muziekpassie. Pas tegen zijn veertigste werd gitaarspelen en zingen zijn passie. Wanneer hij zijn dochter naar haar gitaarles brengt, krijgt hij ook al snel een gitaar in zijn handen gedrukt. De enthousiaste gitaarleraar Roman Jaworski weet zelfs meerdere vaders zover te krijgen dat ze samen de coverband Progress starten. Het zelf schrijven van liedjes is ook een onderdeel van zijn “huiswerk”. In 2017 komt Onno’s debuutalbum ‘Earste simmer mei dy’ uit. Op deze cd staat een mix van zelfgeschreven en vertaalde Friestalige nummers. De vertaalde nummers zijn van zijn inspirators George Brassens en Jacques Brel. De cd is opgenomen in samenwerking met Kees Bode bij de Sing-Sing studio in Metslawier. Onno speelt op straatfestivals als de Pije Dei, bij evenementen als de Paardedagen, in verzorgingshuizen, op feesten en partijen. Ook is hij enkele malen te gast geweest bij radioprogramma’s als Noarderwyn, Froskepôle en Op & Ut. In 2020 zal zijn 2e album verschijnen.

 

Onno Loonstra
Onno Loonstra

Amarens

Amarens de Boer is een 27-jarige liedjesschrijfster en docent muziek. “Mijn muziek heeft invloeden van kleinkunst, jazz en pop. Ik laat mij onder andere inspireren door mijn twee grote muzikale helden; Lianne la Havas en Ramses Shaffy. De muziekstijlen lopen ver uiteen maar beide spreken mij ontzettend aan. In mijn liedjes maak veel gebruik van woordspelingen waarvan tot nu ‘ Karmeliedje’ mijn hoogtepunt is. Door het vele thuis zitten de afgelopen tijd heb ik daar ook een clip bijgemaakt. Ik begeleid mijzelf op gitaar en piano. Tijdens optredens maak ik ook gebruik van een looper waarmee ik mijn eigen achtergrond koortjes inzing. Het geven van muziekles geeft mij veel voldoening, maar ik zou ook graag meer willen bereiken met mijn eigen muziek. Er is veel nieuwe muziek in de maak en dit zou ik graag willen laten horen aan een groter publiek. Hier is een deelname aan de Kleine Prijs van Fryslân – Singer-songwriters denk ik heel geschikt voor. Het lijkt mij super leuk om de speciale uitdaging aan te gaan en in twee weken iets moois neer te zetten!”

 

Amarens
Amarens

Anton Feddema

Anton Feddema is je misschien bekend als kunstenaar of als bassist en zanger bij the Legendary Jerks. “Veel herrie maar wel gezellig”. Maar nu dus solo, als singer-songwriter tijdens deze contest. Veel wil hij er nog niet over kwijt: “Es kijken wat dit wordt…”

 

Anton Feddema