Poppodium Iduna probeert het met ‘Let’s have a ball’

12.06.2020 ##corona #iduna

Corona-creativiteit is niet alleen voorbehouden aan artiesten. Ook podia geven een inventieve draai aan het  tijdelijke ‘nieuwe normaal’. Hoe geef je shows waarbij je op 1,5 meter afstand kan blijven, zonder er de hele tijd over na te denken? Bij Poppodium Iduna gooien ze de ‘distantie-bal’ in de strijd. Als het op het water leuk en grappig is, is het dat ook zeker bij een rockconcert, nietwaar?

En zoals het Iduna-podium zelf schrijft: “het organiseren van een concert in de 1,5 meter samenleving is natuurlijk niet rendabel, maar het is ontzettend fijn als er weer het een en ander mogelijk gemaakt kan worden. Met dit filmpje is de impact op de popculturele sector wederom duidelijk zien. Komende tijd zullen we  blijven onderzoeken wat wél mogelijk is om publiek en artiest bij elkaar te brengen. En we spannen ons in om op veilige wijze kleinschalige concerten te organiseren”.

Kijk het filmpje: https://youtu.be/wbl2KcMQIDw

 

Het grappige is dat de zanger van de band The Flaming Lips al vaker in zo’n bal optreed en ze bij wijze van gimmick dit nu ook voor het publiek hebben geregeld. Toeval? Laten we zeggen: great minds think alike!

Link filmpje The Flaming Lips: https://www.facebook.com/watch/?v=266553277990388