Releaseday: werk van Esther de Jong, Thomas Azier en Luwten!

12.06.2020

Prima dag om lekker te gaan luisteren en kijken naar nieuw werk van Esther de Jong, Thomas Azier en Luwten:

Esther de Jong released haar debuut-EP ‘Van mij’ via Excelsior Recordings. Haar Nederlandstalige ‘dagboek-muziek’ wordt vanavond (vrijdag 11 juli) digitaal gepresenteerd middels een live-stream via de Facebook-pagina van Leeuwarden-Fryslân 2028. Verwacht geen regulier stream-concert, maar een afwisselend programma, waarin naast de muziek ook gesprekken plaats zullen vinden met de producers en de bandleden rond Esther. Kijken dus, de stream start om 20:30 uur!!

Thomas Azier heeft zijn vierde album uitgebracht. De gehele plaat ‘Love, Disorderly’ staat vanaf vandaag op Spotify en laat een verdere ontwikkeling en diepgang horen ten opzichte van eerder werk. Tegelijkertijd is voor 2021 een uitgebreide tour aangekondigd die start met twee presentaties in het Groningse Vera. De link: https://open.spotify.com/album/7HQN2hAjlx2yJiTSFLqU8t?si=VCUhan-qSmKFS5uDzRLUtA

Luwten is de band van Tessa Douwstra. Deze Friezin ‘om utens’ speelde eerder in Wooden Saints en Orlando (en daarmee ook op Freeze en Fries Straatfestival); inmiddels is Luwten de muzikale jas die als gegoten lijkt; de intieme electro-folk bracht de band op vele festivals en ontving vele mooie recensies. Nu is er de fraaie dubbele single Control/Airport, zowaar ook nog uitgebracht via het label Glassnote Records, waar ook CHVRCHES, Mumford & Sons en Two Door Cinema Club onder contract staan. Toe maar! https://open.spotify.com/album/7mzOL3bOS5qnyOCHT1ktFU?si=LYRccooeSPu0niklx4nXqQ