Sa Fier fan Hûs: derde samenwerking bekend!

25.06.2020 #kjeld #richard toepoel #sa fier fan hûs

Het video-project Sa Fier fan Hûs heeft tijdelijk een andere insteek gekregen; we werken nu vanuit huis en met animatoren! In plaats van één of twee video’s te kunnen ondersteunen Hebben we inmiddels 4 toezeggingen gedaan en zijn er connecties gemaakt tussen de makers: de animatoren en de acts/muzikanten. Aangezien animatie een tijdrovende manier van werken kan zijn zullen de meeste video’s in of na de zomer in première gaan.

Derde samenwerking gaat zijn tussen animator en vormgever Richard Toepoel en de Friese atmosferische blackmetal-band Kjeld.

 

Over Kjeld:

Al sinds de oprichting van Kjeld -in 2009- maken ze snelle, agressieve black metal, zonder hierbij melodie en dynamiek uit het oog te verliezen. Intense blastbeats, woeste riffs, donderende baslijnen, ijskoude melodieën en zorgvuldige songwriting komen in elk nummer samen. Alle teksten zijn geschreven,en gezongen in het Fries.

In 2018 won de band de Bernlefpriis, een prijs die in het leven is geroepen om bands of acts die dat jaar het meest hebben betekend voor de Friestalige popcultuur te supporten. Ondertussen is de band druk bezig met een nieuw album, genaamd “Ôfstan” die dit jaar gereleased wordt. Verwacht hierbij een meer gevarieerd en volwassen geluid zonder de basiselementen van Kjeld uit het oog te verliezen.

De bijbehorende clip zal gemaakt worden met een nummer van dit album.

 

Over Richard Toepoel:

Al meer dan 10 jaar lang werkzaam als animator binnen zijn eigen bedrijf Beun&Haas. De focus hierbij ligt vooral op uitleganimaties voor de zakelijke markt, maar ook wordt er gewekt voor musea of culturele instellingen. Een stijl van animeren die in schel contrast zal komen te liggen met de videoclip die momenteel wordt gemaakt.

Beun&Haas is van origine een VJ duo. Beelden maken op muziek vormde de kern, en elk weekend waren ze te vinden in clubs en festivals. Vele muziekgenres passeerde de revue, maar nooit kwam Richards’ ware liefde, black metal, aan bod. Iets wat wellicht bewust gekozen was, omdat animatie en black metal niet echt met elkaar rijmen. Althans, tot nu.

Niet alleen zal er worden geëxperimenteerd met nieuwe technieken, en werken binnen een compleet nieuwe stijl, ook gaat hij de uitdaging aan om juist nu, black metal te combineren met animatie. Hij kan alvast verklappen: “Dit smaakt naar meer.”