Amarens wint Kleine Prijs voor singer-songwriters

24.08.2020 #kleine prijs #singer-songwriter

Het is al weer eventjes geleden, maar voor alle vakantiegangers (inclusief onszelf) een geheel terechte ‘reminder’. Afgelopen 1 Augustus vond in theater De Bres in Leeuwarden de finale van de contest voor singer-songwriters plaats. Dit jaar voor het eerst onder de naam Kleine Prijs; en in kader van Corona omgebouwd tot een deels online-contest met coaching, een schrijf-opdracht en een intieme finale in het mooie theaterzaaltje. Voor de geïnteresseerden die het op afstand wilden volgen was er een live-stream i.s.m. LF2028.

Gevarieerd was het zeker: een avond met openhartige songs, kleinkunst-liedjes en opstandige verhalen-vertellers. In het deelnemersveld met Anton Feddema, Onno Loonstra, Syta & Marije, Klaske de Wal, Tom Wiegersma en Amarens de Boer bleek de laatste het hoogst gewaardeerd door de jury en mag zich verheugen op verschillende optredens, een financiele impuls van 500,- en toevoeging aan de erelijst met eerdere winnaars waaronder o.a. Esther De Jong en Sarah Sötemann.

Friesland Pop bedankt alle deelnemers, de Bres, LF2028, de jury en alle geïnteresseerden voor hun medewerking en aandacht voor deze editie!

Voor een mooi verslag van de avond: kijk op de site van 3voor12/Friesland

De Kleine Prijs van Fryslân voor singer-songwriters is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

instagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagram