Premiere nieuwe Sa Fier fan Hûs video: Evva – Black Sea

23.10.2020 ##evva #nieuwe release #sa fier fan hûs #videoclip

Vandaag is een nieuwe video in première gegaan op het muziekplatform Daily Indie. De sfeervolle track van de band Evva heeft een prachtig beeldverhaal gekregen; animator Edward Kobus heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om deze mooie film tot stand te brengen. Het resultaat mag er zijn, en de oplettende kijker ziet veel herkenbaar Fries decor terug.

 

Sa Fier fan Hûs 2.0

Friesland Pop heeft er begin dit jaar voor gekozen om het project Sa Fier.. een ander karakter te geven. Door de strenge maatregelen en lockdown was het onmogelijk om bands en filmcrews op pad te sturen; daarnaast signaleerde Friesland Pop dat er een aantal getalenteerde illustratoren en animatoren in Friesland aan het werk zijn. Een uitgelezen mogelijkheid om deze werelden te verbinden en een aantal artiesten aan deze groep filmmakers te koppelen. Het eerste resultaat werd afgelopen zomer gepresenteerd (Alex – Titel / Animator: Mick Oldenburg).

 

Evva – Black Sea

De samenwerking tussen illustrator en de act Evva kwam in het voorjaar al tot stand; en in de roerige tussentijd kwam de band tot inzichten die leidde tot een bezettingsverandering. Hoe de opgeleverde film daar onbedoeld een soort afsluitende rol in bleek te hebben kun je lezen in het interview op Daily Indie.