Friesland Pop kan door; alsnog support voor komende twee jaar!

17.12.2020

Uitermate blij en opgelucht; we kunnen melden dat Gedeputeerde Staten alsnog positief gereageerd hebben op een plan van Friesland Pop voor de periode 2021-2022. Daarmee is  een subsidie toegekend van € 160.000,- per jaar, vergelijkbaar met de subsidie zoals Friesland Pop die ook had. De Stichting heeft zich in dit plan gefocust op haar basistaken als talentontwikkelaar maar heeft wel afscheid moeten nemen van een aantal randzaken. Als voorwaarde vraagt de provincie dat middels een onderzoek wordt aangetoond wat de beste constructie is voor het succesvol bedienen van de doelgroep, waarbij doorstroming naar -en samenwerking met- Popfabryk (en anderen) een belangrijk component is. Op basis daarvan kan dan ook voor de periode 2023-2024 een plan ingediend worden. Wij zijn enthousiast en gaan er voor!

Hoewel we zelf uiteraard overtuigd zijn  van de meerwaarde die Friesland Pop heeft en zal blijven houden voor het (pop)culturele veld, is het van groot belang geweest dat de afgelopen maanden vele muzikanten, makers en organisaties zich hebben uitgesproken voor behoud van de stichting. Ook de betrokkenheid van de politieke partijen die mede heeft geleid tot deze uitkomst valt niet te onderschatten. Grote dank daarvoor.

Nu we het vizier weer op de activiteiten kunnen richten zullen we 2021 vol goede moed starten met online en Corona-veilige projecten. Denk daarbij aan nieuwe (online) workshops, Helden fan Hjir-sessies en de uitgestelde Popawards-show.

Noorderlicht in de Kleine Prijs finale
Noorderlicht in de Kleine Prijs finale
instagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagram