Need to know? Ask a Pro! – Homerecording

04.12.2020 ##corona #homerecording #online #thuis openemen #workshop

Onder het motto: ‘Need to know? Ask a Pro!’ startte Friesland Pop onlangs met online workshops. We behandelen een breed scala aan onderwerpen, onderwerpen die jullie zelf aan kunnen dragen. En het mooie is: het is gratis!

Thuis opnemen

Onze eerste workshop afgelopen donderdag 10 december ging over ‘homerecording’. Afgelopen maanden heeft Corona de muziekscene behoorlijk stilgelegd, in ieder geval wat betreft de live-optredens. Veel muzikanten zullen de focus gelegd hebben op schrijven en opnemen; maar wat zijn nou handige stappen en goede tips om te komen tot een fijn thuis-studiootje? Waar moet je op letten? Welke gear is een must en wat is betaalbaar met een bescheiden budget? En hoe neem je alle verschillende instrumenten of partijen zo goed mogelijk op?

 

Wat en wanneer:

  • Online workshop #1: ‘Thuis opnemen’
  • Donderdagavond 10 december, 20:00 – 21:15 uur
  • Deelname is gratis, via online platform ZOOM
  • Toegangslink wordt per editie gemaild de dag van de workshop

 

 

De hosts

Er zijn natuurlijk meer wegen die naar Rome leiden, maar deze avond zijn onze reisleiders Gijs van Veldhuizen en Harmen Ridderbos:

Gijs van Veldhuizen is producer en muzikant (Swinder, Waterbolk) en werkt vanuit zijn studio “audiogijs” in de stad Groningen. De activiteiten zijn divers, het opnemen van bands, samenwerken met singer/songwriters, vioceovers opnemen, het produceren van muziek en sounddesign voor verschillende soorten media en ga zo maar door. Al vanaf zijn 16e had Gijs altijd een kleine thuisstudio. Een plek met een pc, een microfoon en wat keyboards. Sinds de start van het bedrijf is er een langzame groei geweest naar een volwaardige studio buiten de deur. Audiogijs produceert veel eigen muziek en werk in opdracht. Daarnaast zijn er verschillende platen in zijn studio opgenomen waaronder werk van Swinder, Waterbolk, the Woods, Tamar en Itookyourname.

Harmen Ridderbos is producer, podcastmaker en muzikant (Town of Saints/Electropoëzie). Vanaf zijn jeugd is hij altijd al bezig geweest met opnemen en produceren van muziek. In 2015 bouwde hij een kleine studio aan huis en sinds twee jaar heeft hij een ‘echte’ studio in Groningen. Hij produceert hier zijn eigen muziek, maar ook platen van o.a. Cashmyra, Them Dirty Dimes en Jan Henk de Groot.