Need to know? Ask a Pro! – Songwriting

12.01.2021 ##corona #online #songwriting #workshop

De eerste workshop smaakte naar meer. Vandaar dat we weer een nieuwe in petto hebben: het schrijven van liedjes, oftewel: songwriting.

Coverfoto Workshop Songwriting

Is er een gouden formule? Zijn er dingen die je absoluut zou moeten laten of is alles mogelijk? Hoe breng je een eerste idee naar een compleet nummer? Hoe voorkom je de valkuilen, de clichés en voorspelbaarheid? Zijn er tips waardoor je liedjes en ideeen onderscheidend kunnen worden?

Dit soort vragen, van beginnend tot verder gevorderd, gaan we behandelen bij deze workshop. Lekker laagdrempelig dus; maar als je al wat gerichte vragen hebt: stel ze alvast in het aanmeldformulier. Deelname is geheel GRATIS; je moet je alleen even inschrijven zodat je de inlog-link kan ontvangen (krijg je op de dag zelf in de mail) en je alvast wat vragen kan stellen!

De hosts

Twee ervaren liedjesschrijvers zijn de hosts van de avond; ze delen hun ervaringen, doen suggesties en beantwoorden jullie vragen:

Timo de Jong maakt country- , folk- en rock ‘n rollmuziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan zeshonderd keer op, waaronder drie keer Eurosonic-Noorderslag en meerdere tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden.

De eerlijke muziek van Robin Yzerman lijkt zich niets aan te trekken van de huidige trends. Het maakt haar liedjes authentiek en tijdloos. Robin heeft volledige controle over haar heldere, soepele stem die ze gebruikt om prachtige liedjes te zingen waar je je in kunt herkennen.

 

Wat en wanneer:

  • Online workshop #2: ‘Songwriting’
  • Donderdagavond 28 januari, 20:00 – 21:15 uur
  • Deelname is gratis, via online platform ZOOM
  • Toegangslink wordt per editie gemaild de dag van de workshop

 

Aanmelden doe je hier:

https://forms.gle/tQYyerGcy8oUJmn59