Need to know? Ask a Pro! – Sessiemuzikant

19.02.2021

Alweer de derde workshop; deze keer gaan we het hebben over sessiemuzikanten.

De weg naar succesvol muzikant zijn kent meerdere routes. Ga je met je eigen muziek de bühne op of ben je meer een muzikant die wil spelen, met minder nadruk op ‘zelf schrijven’? In deze workshop willen we een inkijkje geven in de wereld van de sessie-muzikant.

Wat houdt het precies in: sessie-muzikant? Wat moet je allemaal kunnen en valt er -op een gegevens moment- geld mee te verdienen? Hoe zorg je voor voldoende werk, of hoe kun je een netwerk opbouwen? Is er verschil in live-optreden en studio-werk? Allemaal vragen waar we een antwoord op proberen te geven in de komende online workshop.

 

De hosts

Twee muzikanten zijn de hosts van de avond; ze delen hun ervaringen als sessiemuzikant, geven tips en beantwoorden jullie vragen:

Nathalie Schaap maakte een verpletterende indruk bij haar eindexamen op het conservatorium. Haar virtuoze combinatie van zang en contrabas bleef niet lang onopgemerkt en zorgde ervoor dat ze al meerdere prijzen in de wacht sleepte ( o.a. tijdens het prinses Christina JazzConcours, de Vriendenprijs van ArtEZ, finaleplek van de Conservatorium Talent Award tijdens Jazz in Duketown). Ze is actief met haar eigen projecten Cousin Hatfield en het Medan Trio, waarmee ze meerdere malen door Europa tourde. Daarnaast werkt(e) ze samen met Douwe Bob, Bertolf, Tangarine, het NBE, het Metropole Orkest met Laura Mvula en vele anderen. Nathalie zit niet graag stil. Ze schrijft, organiseert, produceert en gaat uitdagingen niet uit de weg!

Thomas Schiphof ontdekte de drums op 5-jarige leeftijd, waarna al snel werd besloten om later beroepsmuzikant te worden. Door de permanente liefde voor harmonie en melodie kwam naast drummen ook snel de piano in beeld. Daarnaast was ook al snel de interesse in opnametechniek en compositie gewekt. Deze combinatie maakt Thomas tot een allrounder, wat dankzij deze brede inzetbaarheid en een opleiding aan het conservatorium resulteerde in een drukke muzikale agenda. Hij won in 2012 op het slagwerkfestival ‘Beat&Greet’ de eerste prijs in de categorie Drums Overall. Hij speelde als drummer of bandleider bij orkesten en bigbands met artiesten als Cindy Oudshoorn, Elske de Wal, Syb vd Ploeg, Piter Wilkens, Die Twa, Francis van Broekhuizen, Jack Bottleneck en vele anderen. Daarnaast heeft hij met verschillende orkesten opnames gemaakt voor verschillende grote uitgeverijen. Met zijn eigen band Defiance schreef en produceerde hij een rockopera die resulteerde in een EP ‘A New Beginning’. Thomas zijn speelstijl laat zich het beste omschrijven als energiek, actief en overtuigend.

Wat en wanneer:

  • Online workshop #3: ‘Sessiemuzikant’
  • Donderdagavond 4 maart, 20:00 – 21:15 uur
  • Deelname is gratis, via online platform ZOOM
  • Toegangslink wordt per editie gemaild de dag van de workshop

 

Aanmelden doe je met dit formulier!