Friese acts geselecteerd voor Popronde 2021

04.05.2021 #2021 #cloudsurfers #ginge #joeysmidnightclub #Popronde

Gisteravond maakte 3VOOR12 de selectie voor Popronde 2021 bekend. Vanzelfsprekend moest ook de Popronde een jaar overslaan, en een groot deel van de vorig jaar geselecteerde namen worden meegenomen naar 2021, maar er zitten ook heel veel kersverse artiesten tussen. Bij de 101 acts die dit najaar deel mogen nemen aan het grootste rondreizende festival van Nederland zijn drie Friese acts te zien zijn: Joey’s Midnight Club, vorig jaar nog halve finalist bij de Kleine Prijs van Fryslan en de band die deze contest uiteindelijk won en tevens Hit The North deelnemer: CLOUDSURFERS. Daarnaast viel ook Fries om utens Ginge in de smaak van de keuzecommissie.

De Popronde is een niet te onderschatten schakel in het Nederlandse livecircuit, een opstapje naar de poppodia en festivals. WIES, De Staat, Kensington en Lucky Fonz III begonnen er hun muzikale carrière, en ook tijdens deze editie van het rondreizende muziekcircus zou je zomaar je toekomstige favoriete band kunnen zien, misschien wel op 24 September, wanneer Popronde Leeuwarden aan zal doen.