Rappers Jerra Martin en Raptiel grijpen eerste halve finale tickets Kleine Prijs van Fryslân 2021

17.05.2021 #hiphop #kleine prijs #KPvF21 #oosterwolde #urban

Dit weekend ging de Kleine Prijs van Fryslân van start, dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland, georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Ook dit jaar is de Kleine Prijs van Fryslân, onderhevig aan de maatregelen die genomen zijn om COVID-19 een halt toe te roepen. Daarom is deze dit jaar live te volgen via een stream, en we hopen dat later dit jaar er uiteindelijk weer publiek welkom is bij de finale in Neushoorn.

Afgelopen zondag vond de eerste voorronde plaats in jongerencentrum ‘t JOP in Oosterwolde, al jaren een trouwe bondgenoot van de ‘de Kleine Prijs’. Het accent lag deze eerste voorronde op urban en hiphop. Oorspronkelijk stonden er vijf, uiterst getalenteerde rappers op het programma, helaas moest TygaWoodz zich terugtrekken, wegens omstandigheden.

De vier overgebleven rappers lieten zien dat hiphop leeft in Friesland en dat het niveau niet onaardig is! Goede voorbeelden hiervan zijn Yung jamin, die met een gevarieerde en creatieve set, de hedendaagse hiphop in een eigen jasje giet en Rayybeezy, die soepele Engelstalige laidback en oldskool hiphop maakt.

Uiteindelijk zijn het Raptiel, rapper te Franeker en Leeuwarder Jerra Martin die de eerste Halve Finale tickets weten te bemachtigen. Terwijl de eerste een entertainer pur sang is, met een speelse energieke show, moet de tweede het hebben van de inhoud. De pas 16 jarige Jerra Martin wordt bijgestaan door Given Ski (Ski & Simba), maar met een goede show en een goede flow maakt hij indruk.

Deze twee heren zien we sowieso terug in de halve finale, later dit jaar in Het Bolwerk in Sneek of Iduna in Drachten. Volgende week zullen zich weer enkele muzikanten rechtstreeks plaatsen voor de halve finale, tijdens de voorronde in Theater de Koornbeurs, wederom rechtstreeks te volgen via livestream op onze Facebook pagina.

Jerra Martin en Given Ski (Foto: Titus van ’t Veer)