Popnota “Naar Vore!” in Tweede Kamer

25.06.2021

Vorig jaar stond het voortbestaan van Friesland Pop op het spel. Daarmee zou de talentontwikkeling in de popcultuur in Friesland in één klap ontdaan zijn van laagdrempelige en sectorbrede projecten en ondersteuning, bijv. Kleine Prijs van Fryslân, Friese Lente en Helden fan Hjir. Terwijl de sector landelijk al langere tijd onder druk staat en dan tellen we 1.5 jaar aan Corona nog niet eens mee. Het belang van koepels als Friesland Pop (als casus) is een onderdeel geworden van de popnota ‘Naar Vore!‘, die maandag besproken gaat worden in de Tweede Kamer. In dit stuk werpt schrijver en kamerlid Peter Kwint (SP) niet alleen een licht op dit stukje talentontwikkeling, maar wordt er ook ruim aandacht besteed aan het belang van kleine podia, betere betaling voor muzikanten en een stevigere borging van de hele popsector; dus inclusief de toeleveranciers, vrijwilligers, technici en alles en iedereen die steentjes bijdragen aan de ontwikkeling van talenten in de popcultuur.
Voorzitter van POPnl Frank Kimenai – waar Friesland Pop ook deel van uitmaakt – schreef dit opiniestuk in de Volkskrant. Lees het, deel dit en steun hiermee deze/onze sector richting het debat van maandag 28 juni!