UnMute Us: Evenementenbranche én bezoekers op de bres voor openstelling festivals en evenementen

20.08.2021 #festival #podia #unmuteus

Nog steeds geen goed nieuws voor onze evenementen. Het is tijd om van ons te laten horen. We roepen op tot een vreedzame demonstratie in de vorm van een protestmars: ‘Unmute Us’! Het wordt daarom nu tijd om van ons te laten horen. We roepen op tot een vreedzame demonstratie in de vorm van een protestmars. Na maandenlange inspanningen vanuit de evenementensector om te voldoen aan de wensen van de overheid, moet worden geconcludeerd dat de intenties eenzijdig waren. Tijdens de recente persconferenties kregen festivals wederom geen groen licht, ondanks de belofte dat deze weer konden plaatsvinden wanneer iedereen die dat wil is gevaccineerd. Dat moment is nu, maar de belofte is officieel gebroken. Bij organisatoren en bezoekers maakt teleurstelling plaats voor boosheid en onbegrip. Het hele jaar is ons een worst voorgehouden, van ‘Dansen met Janssen’ tot ‘The Summer of Love’, maar de inzet en solidariteit van jongeren krijgt nul op rekest. Ze worden letterlijk op ‘mute’ gehouden door dit kabinet, maar als het nu niet kan, wanneer dan wel? Met ‘Unmute Us’ maken we een vuist. We geven een duidelijk signaal af richting Den Haag: zo kan het niet langer, we laten ons niet de mond snoeren. De sector vraagt om een duidelijk toekomstplan, met meetbare afspraken, maar ook om erkenning voor de emotionele gesteldheid van de vele bezoekers en makers die zich niet gehoord voelen. We willen elkaar weer kunnen ontmoeten, weer kunnen lachen en dansen. Bovenal willen we weer vooruit kunnen kijken. Festivalbezoekers, artiesten, creatieven, medewerkers en leveranciers. Laat van je horen:

Unmute Us Protestmars

Waar: Amsterdam (RAI), Groningen (Concourslaan), Nijmegen (Waalkade) Rotterdam (Wilhelminakade), Utrecht (Lepelenburg) en Eindhoven (Ketelhuisplein)
Wanneer: Zaterdag 21 Augustus, tijd: 14:00 – 17:00u

Iedereen is welkom tijdens de protestmars!

Bezoekers, artiesten, organisaties, leveranciers, fotografen en iedereen die van evenementen houdt! Voor meer informatie: info@unmute-us.nl // unmute-us.nl // Facebook Event // Instagram

Programma: AFAS Live | Bert Hadders | Bizzey | Chris Garrit | Cirius Minors | Da mouth of madness | Dano | Deetox | DJ Isis | Doppelgang | Goldband (live) | Joris Voorn | Kluun | Linda Duits | Linde Schone | Merlijn Poolman | Michel de Hey | Michiel Veenstra | St Paul | Steve Rachmad | Sunnery James & Ryan Marciano | The Prophet | Vunzige Deuntjes Soundsystem | Ziggo Dome en vele, vele anderen!