Nieuwe datum finale Kleine Prijs van Fryslan 2021

02.09.2021

Op vrijdag 17 september neemt het kabinet definitief een besluit over eerder aangekondigde versoepelingen waar naar gestreefd wordt. Het blijft dus nog even onzeker wat ons te wachten staat als sector. Desondanks hopen wij op een positief besluit van het kabinet en kiezen wij er vanuit Friesland Pop voor om de geplande finale van de Kleine Prijs van Fryslan 2021 van vrijdag 17 september te verplaatsen naar zondag 24 oktober. Mogelijke versoepelingen per 20 september zullen namelijk een groot verschil maken voor de deelnemende acts en de bezoekers.  

Door de huidige Corona maatregelen werden de voorrondes van de Kleine Prijs eerder dit jaar in Franeker, Joure en Oosterwolde zonder (live) publiek georganiseerd en bij de halve finales in Sneek en Drachten met een beperkte aantal (zittende) bezoekers. De (twee) winnaars van de halve finales, Quiet As Always en Raptiel, wisten zich als eerste twee te verzekeren van een finaleplaats. De derde en vierde finalisten Orange Effect en Louis Pedro stroomden door vanuit de Hiphop contest Bring It On. De lijst voor de finale was compleet nadat de acts Moonloops, En Alles Gaat Voorbij… en No Shame Rosé ieder een wildcard in ontvangst mochten nemen. Helaas heeft laatstgenoemde zich wegens opheffing van de band afgemeld voor de finale. Desalniettemin belooft het een bijzondere finale te worden met 6 unieke acts!

Voor de winnaars liggen er ook dit jaar weer mooie prijzen klaar, waaronder werkbudget voor studiotijd en/of een videoclip en niet te vergeten de hoofdprijs: Deelname aan het  coachingstraject, Hit The North van Eurosonic Noorderslag. Daarnaast zijn er ook dit jaar prijzen te vergeven voor de vijf beste muzikanten. Recente winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân zijn onder andere CLOUDSURFERS (2020), Delore (2019) Lester Blackfield (2018), Katie Koss (2017), Pendants (2016), Abdomen (2015) en The Homesick (2014).

Voor meer informatie en/of interview­aanvragen kunt u contact opnemen met:

Evelyn Andoh
evelyn@frieslandpop.nl
+31(0)6 24390139