Nieuwe Sa Fier Fan Hûs video: Johnny Loves Me – AA Batterij

30.09.2021

Er is een nieuwe video uit in de Sa Fier Fan Hûs-serie. Het gaat om een clip die gemaakt is door Wiebe Bonnema bij de nieuwste single van rapper Johnny loves me, ‘𝐀𝐀 𝐁𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫𝐢𝐣’, welke geproduceerd is door Wander Kars. Friesland Pop brengt minimaal vier keer per jaar jonge talentvolle videomakers en muzikanten samen om op een bijzondere locatie in Fryslân een sessie op te nemen. Gedurende de lockdown werd er voor gekozen om animatoren een clip te laten maken bij een nummer.

Het nummer is een reflectie op de consumptiemaatschappij en prestatiedruk die heersen in dit digitale tijdperk en het sociale vergelijken dat daar mee gepaard gaat. Het is een associatieve trip door de wereld van een vermoeide en angstige jongvolwassene, deze emoties zijn alleen nog maar versterkt voor studenten in de Corona Crisis.

De video neemt je mee in een surrealistische wereld waarin de protagonist, een karakter met een beeldscherm als hoofd, zijn weg probeert te vinden. Hij vergelijkt zichzelf met een karakter dat lijkt op het Duracell konijn. Het konijn lijkt eindeloze energie en voortvarendheid te hebben, waar ‘beeldschermhoofd’ natuurlijk onzeker van wordt. Hij probeert te ontsnappen, en zichzelf op te laden maar eindigt toch uiteindelijk weer terug bij af.

𝙃𝙚𝙩 𝙎𝙖 𝙁𝙞𝙚𝙧 𝙛𝙖𝙣 𝙃𝙪𝙨-𝙥𝙧𝙤𝙟𝙚𝙘𝙩 𝙞𝙨 𝙢𝙚𝙙𝙚 𝙢𝙤𝙜𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙜𝙚𝙢𝙖𝙖𝙠𝙩 𝙙𝙤𝙤𝙧 𝙚𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟𝙙𝙧𝙖𝙜𝙚 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙋𝙧𝙞𝙣𝙨 𝘽𝙚𝙧𝙣𝙝𝙖𝙧𝙙 𝘾𝙪𝙡𝙩𝙪𝙪𝙧𝙛𝙤𝙣𝙙𝙨.

.