Moonloops wint Kleine Prijs van Fryslâ​​n 2021

25.10.2021 #fryslan #kleineprijsvanfryslan #KPvF21 #moonloops #neushoorn

Singer-songwriter Moonloops uit Leeuwarden heeft zondagmiddag in Neushoorn de Kleine Prijs van Fryslân 2021 gewonnen. De zangeres mocht hiervoor een cheque van €1000,- in ontvangst nemen voor deelname aan Hit The North, het coaching traject van Eurosonic Noorderslag, Into The Great Wide Open, Popgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Popfabryk en Noordstaat. Dit bedrag zal bij deelname worden verdubbeld door Hit The North. Daarnaast weet Moonloops (echte naam Sarah Dekker)  zich als winnaar van 2021 gegarandeerd van optredens op onder andere De Friese Popawards, Friese Lente en Eurosonic 2022 en 2022.

Moonloops, die haar slaapkamer mee had genomen naar Neushoorn, wist een van de zes finale tickets te bemachtigen in de halve finale in Het Bolwerk te Sneek. De jury van de Finale, bestaande uit: Joey Ruchtie (Hit The North en Eurosonic Noorderslag), Kaascouse (Punchoutbattles, Bonne Chance, Jatog music) en Janneke Nijhuijs (o.a. Sophie Straat en Thijs Boontjes) prees de jonge zangeres om haar indrukwekkende, intieme performance. Het rapduo Orange Effect mocht een cheque met een werkbudget van 500,- in ontvangst nemen als de runner-up van de avond. Rapper Raptiel won met ruime voorsprong de publieksprijs. De overige finalisten waren het neo-grungekwartet Quiet As Always, rapper Louis Pedro en het marimba-spokenword-drums duo En Alles Gaat Voorbij.