Friese Vinyl Club presenteert ode aan Meindert Talma

15.02.2022 #friese lente #Friese vinylclub #meindert talma

Dat Meindert Talma al lang in het vak zit weten we natuurlijk. Maar dat hij z’n 25-jarig jubileum (!) als Neerlands’ onbekendste popster kan vieren is iets om trots op te zijn. Dat gaat dan ook niet onopgemerkt voorbij. In 2022 zullen alle Talma-platen live de revue passeren. Nu het weer kan zullen elke maand twee albums integraal en in chronologische volgorde gespeeld worden in Vera, Groningen. Het mooie is: al die shows krijgen een voorprogramma van een eigenzinnige Friese act. En om het nog mooier te maken: al die acts hebben zich gestort op het oeuvre van Talma en zijn met een fraaie cover de studio uitgerold. Daar is een uniek album “De Tijd is een Schoft” uit voortgekomen die via de Friese Vinyl Club zal worden uitgebracht. Deze plaat zal op 3 april feestelijk aan Meindert gepresenteerd worden. In deze matinee-show zullen alle deelnemende acts hun cover live gaan spelen.

Deelnemende artiesten: Jamila.X / Willie Darktrousers / Bobby Choco / Blondeau / Zea / Douwe Dykstra / Huub Prins / Onna Limb ft. Jachtgeweer / Esther de Jong
.

Over de Friese Vinyl Club

De Friese Vinyl Club draagt bij aan het versterken van het artistieke klimaat in Friesland door talentvolle en ambitieuze Friese acts te helpen met de realisatie, release en promotie van een exclusieve 12” vinyl. Bovendien biedt de FVC een platform voor Friese kunstenaars en vormgevers om het exclusieve artwork voor de platenhoezen te verzorgen.

De Friese Vinyl Club is een initiatief van Friesland Pop, Popfabryk, Deepgrooves en Neushoorn. Support your local scene, word lid van de club en verzamel ze allemaal: http://www.friesevinylclub.nl

Het fraaie artwork voor deze speciale editie van de Friese Vinyl Club is gemaakt door Wytse Sterk.