Nieuwe Sa Fier Fan Hûs video: Orange Effect – Vuurwerk

18.02.2022 #Mirthe van Wermeskerken #Niek de Vries #orange effect #sa fier fan hûs

Er is een nieuwe video uit in de ‘Sa Fier Fan Hûs-serie’. Het is de eerste van 2022 en die is gemaakt door illustrator en animator Mirthe van Wermeskerken en filmmaker Niek de Vries. Zij maakten een video bij het nummer Vuurwerk van Orange Effect.

Via het project Sa Fier Fan Hûs brengt Friesland Pop minimaal vier keer per jaar jonge talentvolle videomakers en muzikanten samen om op een bijzondere locatie in Fryslân een sessie op te nemen. Gedurende de lockdown werd er voor gekozen om animatoren een clip te laten maken bij een nummer.

Orange Effect bestaat uit de broers Sander en Martijn van der Sluis. Vorig jaar zomer wonnen ze de Friese Hiphop contest Bring it On, waardoor ze doorstroomden naar de finale van de Kleine Prijs van Fryslân. Hier eindigden ze weer op het podium, al moesten ze toen wel singer-songwriter Moonloops voor laten gaan. Vuurwerk is alweer de derde single van het duo in korte tijd.


Het Sa Fier Fan Hûs-project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernard Cultuurfonds.