Fenix Festival heeft de line-up voor de eerste editie rond

24.03.2022

Met de toevoeging van de laatste acts heeft Friesland Pop de Line-up voor het Fenix Festival, vrijdagavond 1 april, rond. Naast blikvanger Abdoman en acts als Katie Koss, Linde Nijland, Historian en de Frisian Metal Night zijn de bands Newland, The Bankrupt Boys, Tess & her Highway patrol de laatste acts op de poster. Daarnaast is het nachtprogramma rond. Hier zullen de DJ’s Marc Volt, DJ Eve, Nachtstroom, JURRE en Shane Bellens acte de presence geven. Tijdens het hiphopblok zal het crème de la crème van de Friese hiphop optreden, namelijk: Krissie, Arie & Assiindewaris, Alexander Moto en Louis Pedro & Dimungo. 

Newland is het alter ego van singer-songwriter Alex Nieuwland, ex-Pretty Green. Vanuit zijn woonplaats Harlingen produceerd hij aan de lopende band de ene naar de andere power-pop plaat. The Bankrupt Boys uit het Noorden van Friesland maken eigentijdse Americana en bluesrock. Ook op de klassieke Amerikaanse, muzikale leest geschoeid is het geluid van rocakbilly band Tess & her Highway patrol. het mag duidelijk zijn dat we van plan zijn om een feestje te bouwen tijdens Fenix Festival.

Het Fenix Festival is in de opvolger van Freeze Festival, van oudsher een staalkaart-festival voor Fries poptalent, een jaarlijkse trefpunt van alles wat er in de Friese popcultuur toe doet. Een breed, genre-overschrijdend programma dat zowel professionals als geïnteresseerde bezoekers een totaalbeeld geeft van de stand van zaken in de Friese popmuziek. Fenix wil niet alleen etaleren en presenteren, maar ook initiëren, motiveren en verbindingen leggen.

Fenix wordt georganiseerd door Neushoorn en Friesland Pop. De kaartverkoop van het festival gaat op vrijdag 18 maart van start via de website en kassa’s van Neushoorn. Een ticket kost € 3,- (+ consumptie). Meer informatie is te vinden via de website: www.fenixfestival.nl