Presentatie wandelroute Walk This Way

31.03.2022

Zondagmiddag, om 13.30 uur wordt in Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) de wandelroute Walk This Way geopend met een panelgesprek en de presentatie van de brochure. In het panel wordt, onder leiding van Jacob Haagsma (redacteur pop en cultuur van de Leeuwarder Courant), door Sjouke Nauta (directeur Friesland Pop), Peter Bruinsma (o.a. voormalig bestuurslid van De Ooievaar) en Wietze Meetsma (programmeur van Neushoorn) gediscussieerd over het Leeuwarder popklimaat door de jaren heen. De aanleiding is het gereedkomen van een wandelroute langs sporen van popmuziek in Leeuwarden. Deze brochure leidt door de binnenstad langs (verdwenen) podia, muziek- en platenzaken en andere locaties die een relatie hebben of hadden met popmuziek. De lezer krijgt al wandelend een goed beeld van de rijke popcultuur in Leeuwarden sinds de jaren vijftig. Na afloop van het gesprek wordt het eerste exemplaar aangeboden aan Hein Kuiken, wethouder van cultuur. Vanaf 3 april is de brochure gratis verkrijgbaar in het HCL.
.
Plaats: Historisch Centrum Leeuwarden/HCL (Groeneweg 1), aanvang 14.00 uur, gratis toegang (kom op tijd, want vol is vol). Er wordt (live) gestreamd. Organisatie: HCL i.s.m. Stichting Friesland Pop.