De Kleine Prijs van Fryslân 2022, tot zover (in woord en beeld)

27.04.2022 #kleineprijsvanfryslan #KPvF22

Eerste voorronde, Joure

Gisteravond trapten we het Kleine Prijs van Fryslân, seizoen 2022 af met een voorronde in Joure, bij 8501indie. Na twee jaren van online voorrondes en beperkingen mochten we eindelijk weer publiek ontvangen bij onze voorrondes en het moet gezegd, de opkomts in Joure was goed! Hoe anders was dat vorig jaar, toen de optredens een voor een, voor een beperkt aantal bezoekers en op gepaste afstand plaats vond. Per ronde zal er gestreden worden in een specifiek genre. Centraal stond, tijdens deze eerste voorronde in Joure de genres hiphop en soul. Per voorronde gaan er twee acts door naar de halve finale (in Het Bolwerk en Poppodium Iduna) in juni. In Joure waren dat rapper Given Ski en zangeres Methoxy, allebei uit Leeuwarden, eerstegenoemde won ooit al eens Bring it On, de hiphopcontest van Friesland, terwijl de tweede een van haar allereerste solo shows. De andere acts de rappers SOUF, Bigbeefsauce en het hiphop crossover kwintet Breakwoord maken allen nog kans op een wild card voor de halve finale, hun lot is wat dat betreft in handen van Friesland Pop, die deze extra starbewijzen na de voorrondes uit gaat delen. Volgende week vervolgen we onze zoektocht naar de winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân 2022 in Donkerbroek met de hardere bandjes (Voorronde Kleine Prijs van Fryslân – Donkerbroek).

Foto’s: Titus van ’t Veer

Foto’s: Theo van der Veer

Tweede voorronde, Donkerbroek

Voor de tweede voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân 2022 trokken we diep de provincie in en belandden we in Donkerbroek, in Ooststellingwerf. Samen met De Kortsluiting organiseerden we deze voorronde in Café Donkerbroek. Maar liefst zes bandjes uit het hardere segment namen het tegen elkaar op, van punk tot stoner en van tot psychedelisch tot folkrock. Opnieuw een hele uitdaging voor de jury, want zelfs binnen één genre is het soms nog appels met peren vergelijken en voor wie dat niet geloofd: neem eens een kijkje op Roadburn. Hoewel het niveau ook in deze tweede voorronde vrij hoog lag, was de jury unaniem over de twee winnaars. De bands die we terug gaan zien in de halve finale zijn, het trio Poppa Jay & the Holy Rollers uit Drachten (links op de foto) en het Leeuwarder kwartet SSTO. De eerstgenoemnde band wist een behoorlijke supportersschare op de been te brengen, waarmee Café Donkerbroek in een klap stampvol was. Het psychedelische kwartet Baha Gratul, het jolige Komkommaar, de enthousiaste jonkies van Animal Accent en het thuisspelende Static System zijn allen nog in de race voor een wildcard! Het was een mooi en ouderwets Kleine Prijs avondje, in een café, ergens in de provincie. Next stop: Theater de Koornbeurs in Franeker, volgende week zaterdag.

VoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondesVoorrondes

Voorrondes:

Zaterdag 16 April 2022: Voorronde Kleine Prijs van Fryslân 2022 – Joure (Levert 2 halve finalisten op: Given Ski en Methoxy) Zaterdag 23 April 2022: Voorronde Kleine Prijs van Fryslân 2022 – Donkerbroek (Levert 2 halve finalisten op: SSTO en Poppa Jay & The Holy Rollers) Zaterdag 30 April 2022: Voorronde Kleine Prijs van Fryslân 2022 – Franeker (Levert 2 halve finalisten op): Amonia Caramel en Boaz) Zondag 8 Mei 2022: Voorronde Kleine Prijs van Fryslân 2022 – Leeuwarden (Levert 2 halve finalisten op: SELMA en De Koots)

+ 4 wildcards: MOMSNAME, The Attic, Diamonds//Honey en Broadsteet

Halve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve FinaleHalve Finale

Halve Finales:

Zondag 19 Juni 2022: Halve Finale Kleine Prijs van Fryslân 2022 – Drachten (Levert 1 finalist op)
Vrijdag 24 Juni 2022: Halve Finale Kleine Prijs van Fryslân 2022 – Sneek (Levert 1 finalist op)

+ de winnaar van Bring It On 2022
+ 3 wildcards

 

FINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALEFINALE

FINALE:

Vrijdag 21 Oktober 2022: FINALE Kleine Prijs van Fryslân 2022 – Leeuwarden