Kleine Prijs van Fryslan 2022 gaat komend weekend van start in Joure

14.04.2022 #8501indie #hiphop #Joure #kleine prijs #KPvF22 #rap

Komende zaterdag 8 april gaat de Kleine Prijs van Fryslân weer van start. De komend vier weekenden zullen de voorrondes afgewerkt worden in Joure, Donkerbroek, Franeker en Leeuwarden. De voorrondes zijn opgedeeld in vier muzikale genres/stromingen, te weten hiphop/soul, singer-songwriter en (hard)rock en pop bands. Uit deze voorrondes zullen 12 acts doorstromen naar de halve finales.

De halve finales vinden plaats op zondag 19 en vrijdag 24 juni in respectivelijk Poppodium Iduna, Drachten en Poppodium Het Bolwerk in Sneek. De Finale -waar ook de winnaar van de hiphop contest, Bring It On zich bij mag voegen- vindt plaats op vrijdag 21 oktober, in Neushoorn Leeuwarden.

Voorafgaand aan de twee halve finales en de grote finale wordt er middels bootcamps en coaching (door professionals uit het vak) aandacht besteed aan de doorontwikkeling van de deelnemende acts.

De eerste voorronde vindt komend weekend plaats in de studio van 8501Indie in Joure. In deze voorronde staan hiphop en soul centraal. De optredende acts zijn Given Ski, SOUF, Rowan Veltman, Bigbeefsauce, Breakwoord en Methoxy.

Een week later, op zaterdag 23 april is het de beurt aan de bandjes, en wel die uit het hardere segment. In Café Donkerbroek in Donkerbroek zullen de volgende bands, tijdens de tweede voorronde tegen elkaar in het strijdperk treden: SSTO, Baha Gratul, Komkommaar, Static System, Poppa Jay & the Holy Rollers en Animal Accent.

In de Koornbeurs in Franeker, bij de derde voorronde nemen we weer wat gas (maar ook volume) terug, dan mogen de veelbelovende singer-songwriters van Friesland laten zien wat ze kunnen. Magnolia, Ukelise, BOAZ, Amonia Caramel en MOMSNAME zullen op zaterdag 30 april te bewonderen zijn in Theater de Koornbeurs.

De laatste halve finalisten komen uit de vierde en laatste voorronde, die op zondagmiddag 8 mei plaats zal vinden in Café Scooters in Leeuwarden. DIAMONDS//HONEY, SELMA, Calidus, BROAD STREET, The Attic en The Koots beklimmen het podium van het altijd gezellige café aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden.

Friesland Pop weet jaarlijks talloze nieuwe acts te stimuleren door hen deel te laten nemen aan de Kleine Prijs van Fryslân, waar een een breed scala aan jong talent het revue passeert op diverse podia verspreid door de hele provincie. Van experimentele pop tot rauwe hiphop en stevige metal, er is voor ieders wat.

   

De winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân ontvangt werkbudget t.w.v. €1000,- dat door ESNS wordt verdubbeld voor deelname aan het Hit The North traject, waarbij twee optredens op Eurosonic Noorderslag zijn gegarandeerd. Naast de winnaar wordt de runner-up gestimuleerd met €500- werkbudget, voor bijvoorbeeld een videoclip of studiotijd en worden de beste 5 muzikanten van de avond beloond met €100,-. Daarnaast kunnen de best beoordeelde acts rekenen op boekingen voor o.a. de Friese Popawards, het Bevrijdingsfestival en/of de Friese Lente.