Wildcard winnaars en indelingen halve finales Kleine Prijs van Fryslân 2022 bekend

13.05.2022 #halve finales #kleine prijs #KPvF22 #wildcards

De voorrondes van de Kleine Prijs van Fryslân zitten erop. Uit de vier voorrondes hebben zich acht halve finalisten rechtstreeks geplaatst. Aangevuld met vier wildcard winnaars maakt een totaal van 12 acts. Verdeeld over 2 halve finales zullen zij strijden om een plek in de grote finale.

Na uitvoerig en intensief overleg zijn we eruit! De kaarten zijn geschud en de winnaars van de vier wildcards die we mochten verdelen onder de deelnemers van de voorrondes van de Kleine Prijs van Fryslân zijn bekend! Het singer-songwriter duo MOMSNAME (uit de voorronde in De Koornbeurs in Franeker) en de bands Broadstreet, Diamonds//Honey en The Attic (allen actief in Cafe Scooters in Leeuwarden afgelopen weekend) zien we terug in de halve finales, die er als volgt uit zullen zien. Op zondagmiddag 19 juni zullen de volgende acts het tegen elkaar opnemen: rapper Given Ski, het rocktrio Poppa Jay & The Holy Rollers, singer-songwriters Methoxy en het duo Amonia Caramel en de popbands Selma, Broadstreet. De tweede halve finale vindt een kleine week later plaats, op vrijdagavond 24 juni in Het Bolwerk te Sneek. Hier strijden all-female rockband The Attic, psy-rockers SSTO, Nederbeatband De Koots, singer-songwriters Boaz en MOMSNAME én het powerpop kwartet Diamonds//Honey tegen elkaar.

Per halve finale plaatst één act zich -na het juryberaad- rechtstreeks voor de finale. Daarnaast deelt Friesland Pop nog eens twee wildcards uit. De winnaar en de runner-up van de hiphop contest Bring It On, completeren het zestal finalisten. De finale van de Kleine Prijs van Friesland vindt op 21 oktober plaats in Neushoorn Leeuwarden. Voorafgaand aan de twee halve finales en de grote finale wordt er middels bootcamps en coaching aandacht besteed aan de doorontwikkeling van de deelnemende acts.

Friesland Pop weet jaarlijks talloze nieuwe acts te stimuleren door hen deel te laten nemen aan de Kleine Prijs van Fryslân, waar een een breed scala aan jong talent het revue passeert op diverse podia verspreid door de hele provincie. Van experimentele pop tot rauwe hiphop en stevige metal, er is voor ieders wat. De winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân ontvangt werkbudget t.w.v. €1000,- dat door ESNS wordt verdubbeld voor deelname aan het Hit The North traject, waarbij twee optredens op o.a. Eurosonic Noorderslag zijn gegarandeerd. Naast de winnaar wordt de runner-up beloond met €500- werkbudget, voor bijvoorbeeld een videoclip of studiotijd en worden de beste 5 muzikanten van de avond beloond met een werkbudget van €100,-. Daarnaast kunnen de best beoordeelde acts rekenen op boekingen voor o.a. de Friese Popawards, het Bevrijdingsfestival en/of de Friese Lente.

SSTO in Donkerbroek