Zes ‘Friese’ acts in de selectie van Popronde 2022

04.05.2022

In een speciale uitzending van 3VOOR12 radio op 3FM werden gisteravond de deelnemers van de Popronde 2022 bekend gemaakt. Na twee aangepaste Poprondes hopen we dat de editie van 2022 weer als vanouds georganiseerd mag worden.

Het aandeel ‘Friezen’ bestaat dit jaar uit zes acts, een mooien gemiddeld aantal. Onder de deelnemers de winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân 2017 (en recentelijk nog te aanschouwen op het Fenix Festival), Katie Koss, maar ook singer-songwriter Boaz uit Franeker (afgelopen weekend nog acteerde in de voorronde van de Kleine Prijs). Andere deelnemers zijn de Friese Hit The North acts Blondeau, Faske en Johny loves me. Huub Prins, het muziale alterego van Elias Elgersma (in 2014 winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân met The Homesick). Op 10 september gaat de Popronde, traditiegetrouw, van start in Nijmegen vervolgens op 3 december, in Amsterdam het licht uit te doen. In de tussentijd zullen er 40 andere steden aangedaan worden, waaronder op vrijdag 23 september Leeuwarden. Schrijf het in je agenda!

De Popronde is een niet te onderschatten schakel in het Nederlandse livecircuit, een opstapje naar de poppodia en festivals. Artiesten als Meau, Froukje, Blaudzun, De Staat, Kensington en Lucky Fonz III begonnen er hun muzikale carrière, en ook tijdens deze editie van het rondreizende muziekcircus zou je zomaar je toekomstige favoriete band kunnen zien.

Meer info kun je vinden op: popronde.nl