Eerste halve finale Kleine Prijs van Fryslan 2022 komend weekend in Drachten

14.06.2022 #drachten #friesland pop #halve finale #het bolwerk #iduna #KPvF22 #sneek

Komende zondagmiddag 19 juni vindt de eerste halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân plaats in Poppodium Iduna te Drachten. Na vier voorrondes, die plaatsvonden in Joure, Donkerbroek, Franeker en Leeuwarden zijn er 12 achts over die met elkaar strijden om een van de zes felbegeerde finale tickets. De tweede halve finale zal een week later zijn, op vrijdag 24 juni in Poppodium Het Bolwerk, Sneek. De grote finale is op 21 oktober in Neushoorn Leeuwarden. In de maanden voorafgaand aan de finale zal er middels bootcamps en coaching aandacht worden besteed aan de doorontwikkeling van de deelnemende acts.

Aanstaande zondag zien we SELMA, Poppa Jay and the Holy Rollers, Amonia Caramel, Given SKI, Broadstreet en Methoxy terug op het podium van Iduna. Een kleine week later komen The Attic, SSTO, De Koots, Boaz, Momsname en Diamond//Honey op vrijdag 24 juni aan bod in Het Bolwerk. Uit de twee halve finales zullen 5 acts doorgaan naar de finale, het deelnemersveld van de finale, zal gecompleteerd worden door de winnaar van de hiphop contest, Bring It On, dat op 27 augustus plaatsvindt in Neushoorn.

Friesland Pop weet jaarlijks talloze nieuwe acts te stimuleren door hen deel te laten nemen aan de Kleine Prijs van Fryslân, waar een een breed scala aan jong talent het revue passeert op diverse podia verspreid door de hele provincie. Van experimentele pop tot rauwe hiphop en stevige metal, er is voor ieders wat.

De winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân ontvangt werkbudget t.w.v. €1000,- dat door het samenwerkingsverband Hit the North wordt verdubbeld voor deelname aan het Hit The North traject, waarbij één optreden op Eurosonic Noorderslag is gegarandeerd. Naast de winnaar wordt de runner-up gestimuleerd met €500- werkbudget, voor bijvoorbeeld een videoclip of studiotijd en worden de beste 5 muzikanten van de avond beloond met €100,-. Daarnaast kunnen de best beoordeelde acts rekenen op boekingen voor o.a. de Friese Popawards, het Bevrijdingsfestival en/of de Friese Lente.