Stage Europe Network nodigt Friese band HISTORIAN uit voor Westerpop

03.07.2022

Nog een kleine week wachten voordat het uitwisselingsproject Stage Europe Network weer zal plaatsvinden in Delft. Talentvolle acts uit zes landen komen samen om kennis op te doen en om een spetterende show te geven op het altijd goed bezochte Westerpop. Friesland Pop heeft de regie over komende editie en neemt de Friese act HISTORIAN mee naar de randstad.

Naast Friesland komen acts uit Frankrijk (Mali, Absurd Heroes), IJsland (Kusk), Noorwegen (Law of All), Duitsland (Marei Debertin) en Oekraïne (Zbaraski) naar Delft om kennis te maken, workshops te volgen en op te treden op het festival dat met hoofdacts GOOSE, DeWolff en Sophie Straat een sterk programma heeft staan. Tijdens de drie dagen zullen de ca. 25 muzikanten hun netwerk kunnen vergroten en ervaring op doen om te spelen op een festival in het buitenland.    

Stage Europe Network (SEN)
Het langlopende uitwisselingsproject SEN is ooit opgezet vanuit Rotterdam maar sinds enkele jaren ligt de uitvoering bij Friesland Pop en Popfabryk. Het heeft de focus om jonge talentvolle muzikanten een week lang de samenwerking aan te laten gaan met een act/band in het buitenland. Deze vinden verspreid over het seizoen plaats. Naast deze intensieve 1-op-1 uitwisselingen worden alle partners uit het netwerk uitgenodigd om een opkomende act te showcasen op het Westerpop-festival, dat iedere twee jaar gehouden wordt in Delft. Westerpop trekt gemiddeld 15.000 bezoekers over twee dagen.

HISTORIAN/foto: Titus van ’t Veer