Corona project Mindery 2.0 levert twee prachtige nieuwe nummers op, nu in première

06.07.2022

Mindery 2022: Na de succesvolle eerste editie van dit project en de aanhoudende corona-beperkingen afgelopen jaar  is besloten een vervolg te geven: Mindery 2.0. Met eenzelfde insteek als  in 2020 is men begonnen met het samenstellen van een groep muzikanten die voornamelijk online hun creatieve ideeën samen brachten om stapsgewijs te werken aan nieuw materiaal.

Bij deze editie waren betrokken: Sytse Bloem (gitarist, songwriter), Johan Jager (producer, clipmaker), Erik Gutman (beatcreater, producer), Esker van der Werken (multi-instrumentalist), Cath Harryvan (songwriter, zang) en Sarah Dekker (songwriter, zang). Het is voor de eerste keer dat deze muzikanten de samenwerking opzochten. Na een traject van enkele maanden -waarin de nummers laagje voor laagje werden opgebouwd en uiteindelijk afgemixt en van een video werd voorzien- zijn er twee nummers gerold uit dit traject. Het gaat om de nummers DUST en COOL OUT. De thematiek van een wereld in onbalans en lockdown is voelbaar in beide nummers.

Mindery is ontstaan in een periode van lockdown. Talentvolle muzikanten zagen optredens en repetitie-momenten wegvallen en bij velen kwam het creatieve proces tijdelijk tot stilstand. Friesland Pop startte daarom een project waarbij muzikanten online hun creatieve ideeën, demootjes en andere aanzetten van songs konden voorleggen aan collega-muzikanten om zo een digitale kettingbrief te starten. Door muzikanten uit verschillende genres en leeftijden bij elkaar te zoeken konden er verrassende invalshoeken en songs ontstaan, met als neveneffect het vergroten van kennis en netwerk. Om het geheel te stroomlijnen is een studio en producer aangewezen om de regie te houden en het eindresultaat te bewaken. Omdat ook een video-maker betrokken is bij het creatieve proces is Mindery een cross disciplinair project geworden.

Minery 2.0 – Dust


Minery 2.0 – Dust & Cool Out