Friese Vinyl Club presenteert achtste release: ‘Jij Belt Mij Alleen Wanneer Jij Dronken Bent’ van Faske

29.08.2022

LP’s zijn weer helemaal hip. Mooie hoezen, vers wax in kekke kleurtjes en een goede geluidskwaliteit: vinyl is een stuk beleving. De Friese Vinyl Club zet talentvolle Friese acts op plaat en geeft ze zo een fikse steun in de rug. 

De Friese Vinyl Club draagt bij aan het versterken van het artistieke klimaat in Friesland door talentvolle en ambitieuze Friese acts te helpen met de realisatie, release en promotie van een exclusieve 12”. De Friese Vinyl Club is een initiatief van Popfabryk, Deepgrooves, Friesland Pop en Neushoorn.

De EP van zal op 3 september live gepresenteerd worden tijdens het ST>RT Festival in Neushoorn. Daarna is er een gelegenheid om de EP aan te schaffen voor 12,- euro! Naast het deze EP krijgt het publiek ook een primeur, Faske zal namelijk ook zijn nieuwe, nog niet uitgebrachte EP, ten gehore brengen. ‘Jij Belt Mij Alleen Wanneer Jij Dronken Bent’ kwam mede tot stand met medewerking van Popfabryk, Friesland Pop, Neushoorn, Popradar Den Haag, AudioSport Records en Deepgrooves.

Faske is een muzikant die inspiratie haalt uit het paradoxale bestaan van een twintiger. Zijn EP ‘Jij Belt Mij Alleen Wanneer Jij Dronken Bent’ is net uit. De teksten beschrijven de feestjes, opstapelende studieschuld en sporadische hartzeer. Deze thematiek gaat gepaard met een mix van traditionele instrumenten, orgels en poppy synths uit de jaren tachtig. De EP ‘Jij Belt Mij Alleen Wanneer Jij Dronken Bent’ werd (grotendeels) opgenomen in de fameuze Haagse Pollux Studios en geproduceerd door Wieger Hoogendorp (die o.a. werkte met artiesten als Caro Emerald, Goldband en Sophie Straat) en Jurjen van der Molen. Dit najaar neemt de band deel aan de Popronde, als een van de twaalf 3voor12-talenten.

De presentatie vindt om 22:30 uur plaats in de ‘Arena’ in Neushoorn, als onderdeel van het ST>RT Festival.
De toegang is gratis en een vinylplaat is te koop tijdens de show.