Yung Jamin wint de Friese hiphop contest Bring it On 2022

29.08.2022

Rapper Yung Jamin heeft afgelopen weekend Bring it On 2022 gewonnen. In een goed bezochte finale, georganiseerd door Friesland Pop in Neushoorn wist hij met een spetterende show het meeste indruk te maken op de jury. 

Yung Jamin is de stage name van Benjamin van de Poppe mocht de Winnaars cheque van €500,- euro aan werkbudget (te besteden in overleg met Friesland Pop) in ontvangst nemen. De vakkundige jury bestaande uit de Friese hiphop legende Cor Giesing (C Major, The Proov, Academie voor Popcultuur), de succesvolle Friese rapper Yanno en de Groningse programmeur Frank Stevens (Simplon , Homebase) prees de goed uitgedachte show (masker, flitsende outfit) en de energie van de Yung Jamin, die Louis Pedro had meegenomen voor een feature.

Evenals vorig jaar lag het niveau hoog en maakt de Friese hiphop zichtbaar progressie, zowel kwalitatief als kwantitatief, niet in de laatste plaats omdat de ondersteuning van de Friese hiphopscene prioriteit heeft gekregen van Friesland Pop. Naast een cheque van 500,- euro aan werkbudget (te besteden in overleg met Friesland Pop) is Yung Jamin ook verzekerd van deelname aan de finale van de Kleine Prijs van Fryslan 2022, op 21 oktober in Neushoorn, Leeuwarden.

Naast de winnende act behoorden ook Jerra Martin, Bigbeefsauce, RayyBeezy, Davide en Given SKI tot de finalisten van Bring It On 2022. Laatstgenoemde act wist zich via de voorronde, en halve finale van de Kleine Prijs van Fryslan al te plaatsten voor de finale van deze contest! Hiermee is hiphop ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd, met twee acts.