Helden van Hier, terug van weggeweest!

05.10.2022

Het project Helden fan Hjir krijgt na een Corona-pauze van 2 jaar een herstart in nieuwe vorm. Op zaterdag 12 november geven we in de gemeente Smallingerland podium aan acts uit deze gemeente. Niet langer provinciaal dus, maar op meerdere momenten in het jaar en in meerdere gemeentes. We doen dit samen met enthousiaste partners en locaties in de regio. In Smallingerland haken o.a. Poppodium Iduna, Café Marktzicht en Paviljoen de Leyen al aan. Op 9 december bezoeken we de gemeente Leeuwarden, maar leggen we de focus op de locaties buiten de stad: Stiens, Wergea, Koarnjum etc..

Helden Fan Hjir, een evenement waarbij op één dag in het jaar zoveel mogelijk Friese muziekacts optreden in eigen dorp, stad of regio. Een soortgelijk project heeft de afgelopen paar jaar met veel succes gedraaid in Vlaanderen en Brussel onder de naam Lokale Helden en Friesland Pop is met initiator Poppunt België overeengekomen om het project in 2018 als pilot exclusief in Nederland uit te voeren. Deze pilot was zo succesvol dat we hebben besloten Helden fan Hjir voortaan jaarlijks te organiseren.

Bij Helden Fan Hjir treden acts op die dag in hun eigen stad of dorp op, alleen of samen met andere lokale muziek- of amusements-acts. Dit kunnen bands, singer-songwriters, fanfareorkesten, jongleurs of jonge blokfluitleerlingen van de muziekschool zijn. Iedereen kan meedoen. En ook acts zelf kunnen in hun eigen muziekcafé, huiskamer, voetbalkantine of kerk een optreden organiseren en wie weet ook wel op een bijzondere locatie. Gratis of betaald, dat maakt niet uit. Friesland Pop ondersteunt hen daarbij met advies, informatievoorziening, netwerk en contacten.

Kom je uit Smallingerland of uit de Gemeente Leeuwarden en wil je meer weten of deelnemen als act óf locati? Mail ons!