Schrijf je nu in voor de Kleine Prijs van Fryslân!

05.02.2023

De inschrijvingen voor de Kleine Prijs van Fryslân zijn geopend! Je kunt meedoen in de categorieën bands, hiphop en singer-songwriter. Alle genres zijn welkom. Van nederpop tot psychedelische rock, triphop tot hardcore en indie-rock tot funk en soul. De Kleine Prijs is een talentenwedstrijd voor beginnende artiesten in Friesland. Wil je meedoen? Lees dan verder of schrijf je direct in via dit formulier.

 

Hoe werkt het?

Bij de Kleine Prijs van Fryslân strijd je tegen andere artiesten in jouw categorie. Tijdens de voorrondes krijg je feedback van een vakjury. Zij bepalen wie er doorgaat naar de volgende ronde. Finalisten van de Kleine Prijs krijgen coaching van professionals en verschillende masterclasses. Denk aan het verbeteren van je podiumpresentatie.

 

Voorwaarden

  • Je schrijft je eigen nummers
  • Minimaal 50% van je band is woonachtig of afkomstig uit Friesland
  • Je hebt geen platencontract
  • Je hebt De Kleine Prijs van Fryslân nog niet eerder gewonnen met deze act

 

Wat zit er voor mij in?

Zoals eerder genoemd krijg je tijdens de Kleine Prijs coaching, masterclasses en optredens in Friesland. Daarnaast reiken we een prijs uit van €1000,- per categorie. Met dit budget kun je verder werken aan je muziek en/of carrière. Daarnaast krijgen de winnaars een interview met 3voor12 Friesland, optredens op festivals en promo op onze socials.

 

Hoe wordt de vakjury gekozen?

Voor de voorrondes kiezen we mensen uit de regio met expertise over de categorie. Denk aan professionele muzikanten of programmeurs van podia en festivals. Voor de finales kiezen we een landelijke jury uit. Vorig jaar zat hier bijvoorbeeld een programmeur van Eurosonic Noorderslag bij.