Finalisten categorie bands bekend

08.05.2023

Ook de voorrondes in de categorie bands zitten er op! Vanwege de vele aanmeldingen vonden er niet twee, maar drie voorrondes plaats. Het niveau lag hoog en dat heeft de jury geweten.  Lees hieronder welke vijf bands door zijn naar de finale.

Een act die er met kop en schouders bovenuit stak was Dan and The Middle Men. De band met Ierse frontman overtuigde de jury met hun originaliteit, gevarieerde songwriting en enthousiaste performance. In Donkerbroek kwam Drôvich als beste uit de bus. Volgens de juryleden was hun set smerig, hard, ruig en lekker! Ze vonden het tof dat de act in het Fries was en werden verrast door de combinatie van het stemgebruik van de zanger. In de laatste voorronde won Graaf Landgraaf een plek in de finale. “Een strakke band met een fijne energie en uitstraling”, aldus de jury.

De twee wildcards gaan naar Plain Bizarre en Lonely For You Only. Ook zij strijden mee in de finale op 17 juni in Iduna Drachten. In de tussentijd nemen de bands deel aan bootcamps om onder andere hun podiumpresentatie te verbeteren.

Titus van 't VeerFoto door: Titus van ’t Veer