Alle winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân bekend!

13.07.2023

De afgelopen tijd streden Friese muzikanten in de categorieën hiphop, singer-songwriter en bands om de hoofdprijs van de Kleine Prijs van Fryslân! Na finales in Sneek, Drachten en Leeuwarden zijn alle winnaars bekend. Welke acts zijn dit en waarom springen zij eruit? Lees het hier.

Nina Los
Winnaar categorie singer-songwriter

Nina’s liedjes gaan over haar gevoel en dingen die ze meemaakt. Ze haalt haar inspiratie uit de absurditeit van de teksten van Spinvis en de tederheid van Maaike Ouboter. Tijdens de finale betoverde ze het publiek met haar eigenzinnige teksten, natuurlijke podiumpresentatie, mooie zanglijnen en goede gitaarspel. De jury was zeer onder de indruk en zag veel potentie voor een muzikale toekomst. Daar sluiten we ons volledig bij aan.

Dan and the Middle Men
Winnaar categorie bands

Dan and the Middle Men is een punchy alt-rock band met invloeden variërend van Soundgarden tot Royal Blood. In hun nummers wisselen grooves en fuzzy riffs elkaar af. ‘Een hele strakke band met een hele goede energie op het podium’, aldus de jury. De overtuigende winnaar speelde poppodium Iduna plat met energieke liveshow.

Lil Pier
Winnaar categorie hiphop
Lil Pier laat zich inspireren door de underground trap uit Amerika en onze eigen Hûnekop en Dikke Lul Band. Zijn roots in Chechenië en Friese identiteitsgevoel hoor je terug in zijn muziek. De energieke Lil Pier werd gekroond tot winnaar van de avond. De jury was te spreken over zijn originaliteit, gebruik van verschillende talen, knallende podiumpresentatie en interactie met het publiek.