Finale Kleine Prijs van Fryslân 2022, Neushoorn Leeuwarden

De Kleine Prijs van Fryslân stevent alweer af op de finale. Op vrijdag 21 oktober a.s. is het zover, dan strijden de zeven finalisten in Neushoorn in Leeuwarden om de felbegeerde Kleine Prijs van Fryslân. Deze bestaat uit studiotijd, een videoclip of coachingstraject binnen Hit The North. Daarnaast zullen er weer individuele muzikanten prijzen verdeeld worden.

Het deelnemersveld kwam als volgt tot stand. Uit de halve finales van de Kleine Prijs van Fryslân in Iduna plaatste Given SKI zicht rechtstreeks. Een week later deed SSTO hetzelfde in Het Bolwerk in Sneek. De wildcards, die ook recht geven op de finale en verdeeld worden door Friesland Pop zelf gingen naar Ukelise, MOMSNAME en SELMA. Yung Jamin won recentelijk de hiphopcontest Bring it On 2022, en mocht zich als zesde act voegen bij de eerder genoemde finalisten.

DEELNEMERS FINALE nog even op een rijtje:

• Given SKI

• SSTO

• SELMA

• MOMSNAME

• Ukelise

• Yung Jamin

Tijdens deze FINALE in Neushoorn in Leeuwarden wordt bekend wie de Kleine Prijs van Fryslân 2022 wint. De winnaar komt in aanmerking voor selectie voor het Hit The North traject, waarbij inbegrepen is optredens op Eurosonic/Noorderslag en Bevrijdingsfestival 2023. Daarnaast zijn er er nog prijzen te winnen ter ontwikkeling van de artiesten en acts.

De Kleine Prijs van Fryslân is een muzikale contest die georganiseerd wordt door Friesland Pop. Deze vindt plaats door heel Friesland met als doel om meer optreedmogelijkheden te creëren voor beginnende acts uit Friesland. Meer informatie vind je HIER.