Informatiebalie

Naast de vele projecten die Friesland Pop initieert en uitvoert biedt de organisatie ook informatie aan muzikanten, makers, organisaties en initiatieven. Daartoe hebben we een aantal specifieke projecten, maar we kunnen ook helpen met advies, maken we koppelingen met samenwerkingspartners of hebben handige links en verwijzingen naar bronnen of organisaties.

Samenwerkingen

Stichting Friesland Pop werkt nauw samen met lokale, regionale, nationale en internationale partijen en is daarmee een netwerk-organisatie bij uitstek. Deze partnerships brengen soms muziektalent letterlijk verder; maar ook verstevigt het de positie van de popcultuur van Fryslân door het onder het voetlicht te brengen bij landelijke en internationale organisaties. Denk aan het Fries Popnet, POPnl, Popronde of internationale partijen als VI.be (België), Aix’Qui? (Frankrijk) en Hitt Husid (IJsland).

Support: Music Export Fryslân

De afgelopen jaren is met incidentele middelen van de provincie een start gemaakt met de support voor Friese acts die een carrière in het buitenland ambiëren. Dit zeer succesvolle project hopen we in 2020 te continueren. Kijk hier voor meer info en voorwaarden!

 

Support kleine Friese podia en festivals

Friesland Pop ondersteunt in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân kleinere festivals en podia in de provincie. Op een laagdrempelige manier wordt daarmee support geboden aan kleinschalige evenementen door de hele provincie. Kijk hier voor voorwaarden en informatie!

Handige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige linksHandige links

Muzikanteninfo

  • Oefenruimtes
  • Studio’s
  • Muziekwinkels
NaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerkNaslagwerk

Spotify royalties informatie

Naslagwerk

Download een lege gageverklaring

Gageverklaring

Support: Music Export Fryslân

De afgelopen jaren is met incidentele middelen van de provincie een start gemaakt met de support voor Friese acts die een carrière in het buitenland ambiëren. Voor tien tours van startende professionals is er jaarlijks per tour ondersteuning van € 1000,- mogelijk, op voorwaarde dat de tour uit minimaal vijf optredens bestaat en acts hun contacten aanleveren bij Friesland Pop ten bate van volgende tours. In 2018 en 2019 werden de middelen geheel benut en hebben veel acts succesvol contacten en ervaringen kunnen opdoen met het oog op een (semi)professionele toekomst.

Friesland Pop wil met dit onderdeel een logische aansluiting en vervolg creëren op internationale netwerken van uitwisselingen van Friesland Pop en anderen. Dit vooral om het gemakkelijker te maken voor Friese acts om internationaal door te breken, ofwel in de mainstream, ofwel in specifieke niches. Het huidige Friese talent heeft op dit moment eerder zicht om vanuit een specifieke niche internationaal potten te breken dan in Nederland zelf en vaak volgt succes in Nederland op succesvolle aandacht en tours in het buitenland.

In 2018 en 2019 zijn er in de volgende landen via Music Export Fryslân optredens van Friese acts geweest:
Duitsland, Frankrijk, China, Zwitserland, Litouwen, Groot-Brittannië, Portugal, Tsjechië, Spanje, Ierland, België, Italië, Noord-Ierland, Japan, Zweden, Luxemburg, Kroatië, Hongarije, Slovenië, Cyprus, Albanië, Oezbekistan, Slowakije, Thailand, Canada, IJsland, India, Oostenrijk, Oekraïne, Servië, Polen en Taiwan.

Acts die de afgelopen jaren met succes gebruik hebben gemaakt van deze regeling zijn:
The Homesick, Magnificence, Teethgrinder, Broken Brass Ensemble, Sun-0-Bathers, Cornered, Chelsea Smile, Insurrection, BlackboxRed, Baldr’s Draumar, Somnium, Torrential, Larry Cook en Timo de Jong.

Heb je support nodig voor een tour in het buitenland, neem dan contact op met: info@frieslandpop.nl, bel met een van onze projectleiders of kom langs bij ons op kantoor.

instagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagraminstagram