Helden fan Hjir Sessies

Nadat Nederland vorig jaar op slot ging konden ook wij geen evenementen meer organiseren. De Helden fan Hjir editie van 2020 die geprogrammeerd stond voor zondag 11 oktober 2020, maar zoals bekend moesten wij ook dit event annuleren.

Daarom hebben we de Helden fan Hjir Sessies, zodat we lokale en regionale kunnen blijven programmeren. De opzet is eigenlijk hetzelfde als de reguliere Helden fan Hjir: een artiest speelt op idyllische locatie, alleen iets minder grootschalig dan normaal en voor onze cameras. De eerste sessie namen we eind vorig jaar op met singer-songwriter Timo de Jong, op de Oldehove in Leeuwarden. Enkele weken na geleden namen we een sessie op met het postpunk-rocktrio RosMos, dit deden we bij het prachtige Kazemattenmuseum in Kornwerderzand op de Afsluitdijk, aan de oevers van het IJsselmeer.

RosMos brengt postpunk en alternative rock. De band sleept er zoveel invloeden bij dat het je soms duizelt. Al snel valt het op zijn plaats en smeedt RosMos een aantal decennia rockmuziek aan elkaar in een geluid dat 101 associaties oproept. RosMos is een driemans gitaarband van Oetsen de Beer op gitaar en zang, Kees Terwisscha van Scheltinga op bas en Cosmo Wassenaar op drums. Zij maken uitsluitend eigen materiaal. De muziek van RosMos is rauw, puur en integer. Voorheen Grindfunkel.

Liveopnames voor Helden van Hjir Sessies van Friesland Pop.
Locatie: Kazemattenmuseum Kornwerderzand, April 2021.
Video: Piter Reitsma/Merlijn Hoogterp.
Geluid: Booij Recordings.
Productie: Titus van ’t Veer/Friesland Pop.Binnenkort hopen w
e onze derde sessie met jullie te kunnen delen, maar daarnaast staan we ook altijd open voor (nieuwe) artiesten en leuke locaties. Mocht jij een suggestie hebben of zelf deel willen nemen aan de Helden fan Hjir Sessies, stuur ons dan even een mailtje: info@frieslandpop.nl


RosMos – Spider

 


RosMos – RNBL

 


RosMos – Episodes

Fotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMosFotoverslag RosMos
Helden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan HjirHelden fan Hjir

In het kader van LF2018 is Friesland Pop gestart met Helden Fan Hjir, een evenement waarbij op één dag in het jaar zoveel mogelijk Friese muziekacts optreden in eigen dorp, stad of regio. Een soortgelijk project heeft de afgelopen paar jaar met veel succes gedraaid in Vlaanderen en Brussel onder de naam Lokale Helden en Friesland Pop is met initiator Poppunt België overeengekomen om het project in 2018 als pilot exclusief in Nederland uit te voeren. Deze pilot was zo succesvol dat we hebben besloten Helden fan Hjir voortaan jaarlijks te organiseren.

Bij Helden Fan Hjir treden acts op die dag in hun eigen stad of dorp op, alleen of samen met andere lokale muziek- of amusements-acts. Dit kunnen bands, singer-songwriters, fanfareorkesten, jongleurs of jonge blokfluitleerlingen van de muziekschool zijn. Iedereen kan meedoen.

Friesland Pop vraagt Friese organisaties, verenigingen maar ook bedrijven en privépersonen om als organisator aan te haken bij ‘Helden Fan Hjir’ door een muzikaal optreden te regelen in eigen stad of dorp. En ook acts zelf kunnen in hun eigen muziekcafé, huiskamer, voetbalkantine of kerk een optreden organiseren en wie weet ook wel op een bijzondere locatie. Gratis of betaald, dat maakt niet uit. Friesland Pop ondersteunt hen daarbij met advies, informatievoorziening, netwerk en contacten.

 

Helden fan Hjir is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Wegens de Corona-crisis was het niet mogelijk om in 2020 een reguliere editie te organiseren van Helden fan Hjir. In plaats daarvan werden er sessies opgenomen op mooie plekken in Friesland, waaronder die van Timo de Jong, op de Oldehove in Leeuwarden.

 

FotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslagFotoverslag