Maaiveld

Maaiveld is een kleinschalig, inspirerend evenement voor jonge artiesten. Voor dit evenement nodigt Friesland Pop landelijke (en soms internationale) experts uit om in gesprek te gaan met een moderator in Neushoorn, Leeuwarden. Deze gesprekken zijn openbaar en vrij toegankelijk. Na afloop van de gesprekken geven de experts nog één op één coaching aan artiesten/studenten op inschrijving. We stellen daarbij vragen als ‘Hoe ontwikkel ik mijn artistieke identiteit?’ en ‘Welke keuzes maak ik op weg naar een professionele carrière?’ Het type expert dat aan het woord komt tijdens Maaiveld, is altijd een artiest/maker die zijn of haar carrière op een unieke manier benadert. Een persoon die niet bang is om van gebaande paden af te wijken, opvallende keuzes te maken, een sprong in het diepe te nemen, meerdere projecten tegelijkertijd aan te vliegen, aan personal branding te werken, zich te verdiepen, fouten te begaan, te vallen en weer op te staan, grenzen te overschrijden en daar bovenal op inspirerende wijze over kan vertellen.

Hoofddoel van Maaiveld is het inspireren en prikkelen van jonge artiesten. Hen laten zien dat er meer wegen naar Rome leiden, en afwijken van de gebaande paden juist zijn vruchten kan afwerpen op de langere termijn. Het mooist zou zijn als zij na een bezoek aan Maaiveld met jeukende handen de zaal weer verlaten. Daarnaast creëert Friesland Pop warme contacten met experts vanuit het hele land, door hen uit te nodigen om te komen spreken. Waardoor op langere termijn meer bruggen te slaan zijn tussen Fryslân en de randstad, en diezelfde experts wellicht ook kunnen worden ingezet voor andere projecten, zoals Hit the North.

Podcast

Een grote wens is om de gesprekken tussen experts en moderators tijdens Maaiveld op te nemen en te verwerken in een podcast serie. Deze serie wordt gepubliceerd via Spotify op een kanaal van Friesland Pop en is vervolgens via een plug-in ook vindbaar en te luisteren op de website van Friesland Pop. Door podcasts te publiceren spelen we niet alleen in op een hedendaagse trend onder jongeren, ook maken we het mogelijk voor meer jonge artiesten in Fryslân en daarbuiten, om geïnspireerd te raken door Maaiveld.

Het concept wordt hiermee duurzamer, omdat de gesprekken niet enkel op één moment live plaatsvinden, maar landen in een podcast serie die online toegankelijk blijft.