Kleine Prijs van Fryslân - Singer-songwriters

Singer-songwriters zijn al jaren met een opmars bezig. Vanwege het grote aantal talenten dat meedoet aan De Kleine Prijs van Fryslân voor singer-songwriters, werken we sinds een aantal jaar met halve finales. Vaak op leuke en bijzondere plekken zoals De Wier in Koarnjum of Museum Dr8888. Daar gaan we in principe de komende vier jaar mee door. Ook gaan we weer op zoek naar specifieke locaties voor deze contest.

Zo was de finale de afgelopen jaren midden in de weilanden, tijdens het Farmfest in Oldetrijne. De winnaar doet, mede door de halve finales, veel podiumervaring op. Daarnaast mag hij of zij met professionals de studio in om opname en productie naar een next level te brengen.

De beste act maakt ook kans op een halve-finale plek bij de Grote Prijs van Nederland. Platform Popcultuur Noord-Nederland (PPNN) selecteert de winnaar daarnaast ook voor het noordelijke ontwikkelingstraject Hit The North. Ook kunnen de deelnemers aan de contest coaching en optredens verwerven, waaronder deelname aan de producersclinics van onze Producer Academy.