Meld je aan voor talentontwikkelingstraject GRONDSLAG Friesland

02.07.2024

Vanaf dit jaar organiseren we GRONDSLAG Friesland voor het eerst. Het traject is speciaal voor muzikanten uit Friesland die een stevige basis voor hun muziekact willen vormen. Ben jij klaar om Nederland te veroveren met je muziek? En wil je een stap zetten richting professionalisering? Lees dan verder om te ontdekken of GRONDSLAG Friesland iets voor jou is. 

Meld je aan via dit formulier

Wat kan ik precies leren bij GRONDSLAG?
Hoewel dit grotendeels van jezelf afhangt, ligt de focus van GRONDSLAG op zowel muzikaal als inhoudelijk vlak. Binnen de periode van een cultureel seizoen werk je aan de hand van verschillende thema’s (identiteit & doelen stellen, planning & netwerk, schrijven & optreden en marketing & reflectie) aan het fundament van jouw act.

Voor wie is GRONDSLAG?
GRONDSLAG is speciaal voor gedreven muzikanten die hun carrière en podiumact naar het volgende niveau willen tillen. Het is hierbij belangrijk dat je openstaat voor coaching, samenwerking en feedback. De enige andere echte voorwaarde is dat jouw act voor minimaal 50% uit Friesland komt!

Kan ik via GRONDSLAG ook optreden?
Ja! In het traject van GRONDSLAG Friesland zitten twee live-momenten verwerkt. Halverwege speel je een super korte set waarin je alles binnen 10 minuten moet geven. Aan het einde presenteer je je aan de sector met een volledige set van 30 minuten. 

Hoe ziet een jaar er ongeveer uit?
Het jaar is verdeeld in vier deelfasen met elk een eigen thema en een aantal vaste onderdelen. Zo is er per deelfase een meetup waarop je met de hele groep aan workshops deel gaat nemen en je input verzamelt. Nadat je hier thuis of in de repetitieruimte mee bezig bent geweest, kan je dit nog eens checken bij je coach!

Hoe worden de acts geselecteerd
Wanneer je het aanmeldformulier hebt ingestuurd, kijkt het team van Friesland Pop of jij goed past binnen het traject. Dit doen we aan de hand van een aantal waarden: hoe zit het bijvoorbeeld met jouw ambitie en doelen? Waar sta je nu en hoe laat je dit aan de rest van de wereld zien? 

Wie kan ik als coach krijgen?
We gaan ons best doen een coach voor jou te zoeken die zo goed mogelijk bij jouw doelen past. Wil jij vooral stappen zetten op het gebied van management & pr? Dan zoeken we iemand die jou begrijpt en je daarmee kan helpen!

Het traject is voor live-acts in alle genres met een eigen repertoire. Voor GRONDSLAG zoeken we naar gedreven muzikanten, die hun carrière naar het volgende niveau willen tillen. De focus ligt op ontwikkeling op zowel muzikaal als inhoudelijk vlak. Het is hierbij belangrijk dat je openstaat voor coaching, samenwerking en feedback. Inschrijven voor GRONDSLAG Friesland kan tot vrijdag 26 juli 17:00 uur. Hieronder lees je de voorwaarden voor deelname:

  • GRONDSLAG Friesland selecteert alleen acts uit de provincie Friesland. Voorwaarde hierbij is dat minimaal 50% van de bandleden in Friesland woont of hier vandaan komt.
  • Voor deelname aan GRONDSLAG Friesland wordt een bijdrage van €150,- per persoon gevraagd (met een maximum van €450,- per muziekact). Van deze bijdrage worden activiteiten en workshops georganiseerd en experts uit het veld uitgenodigd.

    GRONDSLAG Friesland werkt samen met partners uit de provincie zoals Neushoorn, Explore the North, Iduna en Het Bolwerk. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leeuwarden.

Foto door Afrida Adema