Genomineerden Friese Pop Awards 2023 bekend!

18.12.2023

Op zaterdag 6 januari worden de Friese Pop Awards uitgereikt in Neushoorn! Genomineerden zijn nieuwe talenten, mensen, collectieven of organisaties die het afgelopen jaar veel betekend hebben voor de Friese muziekscene. Er zijn twee categorieën waar je als publiek op kunt stemmen, namelijk de Song van het Jaar en de Publieksprijs. De overige categorieën worden geselecteerd door een onafhankelijke commissie. Lees hieronder wie er allemaal genomineerd zijn.

 

Publieksprijs
De Publieksprijs gaat naar een organisatie, collectief of persoon die het afgelopen jaar een stempel heeft gedrukt op de Friese popcultuur. Jij kunt mede bepalen wie deze prijs wint, door te stemmen op je favoriet! De genomineerden in deze categorie zijn:

 • GLITCH COLLECTIEF
 • BIVSII
 • Stichting de Kortsluiting
 • Surhuzum Open Air

 

Friese Song van het Jaar
Wat was het beste nummer van het afgelopen jaar? Samen met 3voor12/Friesland is er een longlist opgesteld met nummers van Friese artiesten die in 2023 zijn uitgebracht. Het publiek heeft gestemd op hun favoriete top tien. 

Friese Popprijs
De Friese Popprijs wordt uitgereikt aan een persoon, organisatie of andere partij die het afgelopen jaar veel heeft betekend voor de popmuziek in Friesland. De genomineerden in deze categorie zijn:

 • Dirk van de Klooster
 • Explore the North
 • Boaz
 • Neushoorn Café

 

Talent Award
De Talent Award is een stimuleringsprijs voor talentvolle (jonge) makers uit Friesland. Welke acts hebben zich in de kijker gespeeld het afgelopen jaar? Wie heeft veel betekend voor de Friese popscene? De genomineerden in deze categorie zijn:

 • Renceau
 • Historian
 • Culture Radio
 • Wolfskers

 

Video van het jaar
In Friesland worden er kunstwerken van videoclips gemaakt. Welke video springt er echt uit en welke wint de originaliteitsprijs? Voor het selecteren van de genomineerden van deze award werken we samen met New Noardic Wave. De genomineerden in deze categorie zijn:

 • Seewolf – Someday
 • YannO – Choc (feat Moker_B)
 • Esther de Jong – Hier en nu (we leven echt)
 • The Homesick – Millimetric

 

Bernlefpriis
De Bernlefpriis gaat naar degene die het afgelopen jaar het meeste heeft betekend  voor de Friestalige muziek. De selectie en winnaar komt tot stand in samenwerking met de Provincie Fryslân. De genomineerden in deze categorie zijn:

 • DINA
 • Tiidmasine
 • Nynke Laverman
 • De Doelleazen