Vacature: bestuurslid Stichting Friesland Pop

23.02.2024

Friesland Pop stimuleert, adviseert, ondersteunt en promoot popmuziek in Fryslân. Talentontwikkeling is ons centrale thema en de ondersteuning en ontwikkeling van (pop)muziek in Fryslân is ons uitgangspunt. We willen de beoefening, kwaliteit en diversiteit daarvan stimuleren. We zijn een toegankelijke ondersteuningsorganisatie voor de Friese popsector en werken voor en door de gehele provincie. We willen popmuzikanten van alle niveaus, leeftijden en (culturele) achtergronden verder helpen in hun ontwikkeling en carrière.

Stichting Friesland Pop heeft een klein bestuur en een directeur die voor de dagelijkse bedrijfsvoering zorgt. Het bestuur overziet en ondersteunt de maatschappelijke doelstelling van de stichting. De directeur stuurt de organisatie en projecten aan en legt hierover verantwoording af aan het bestuur. Het bestuur bestaat uit drie leden en heeft vier rollen: toezichthouder, werkgever, sparringpartner en ambassadeur. De deskundigheid van de bestuursleden ligt op verschillende vlakken. Op dit moment hebben twee bestuursleden ervaring en een netwerk in de Friese popmuziek en één bestuurslid in de Friese politiek. Omdat de termijn van één van de bestuursleden afgelopen is, ontstaat er een vacature.

Stichting Friesland Pop zoekt: Bestuurslid/secretaris per 1 januari 2025

We zijn op zoek naar een bestuurslid dat wil bijdragen aan het verder laten groeien van de stichting.

Heb jij? 

  • Affiniteit met de missie en de visie van de stichting; 
  • Affiniteit voor (pop)muziek
  • Een breed, relevant netwerk in de (Friese) popmuziek waarin je de stichting goed kan vertegenwoordigen;
  • Pre, maar geen must: ervaring met personeelsbeleid.

Praktische informatie

  • De functie is onbezoldigd. Reiskosten en eventuele onkosten worden vergoed. Verder uiteraard toegang tot alle Friesland Pop activiteiten en keuze om de stichting te vertegenwoordigen op ESNS of ADE;
  • Het Bestuur heeft maximaal vijf keer per jaar een bestuursvergadering;
  • Het nieuwe bestuurslid wordt benoemd voor een termijn van vier jaar en kan 1 keer herbenoemd worden voor dezelfde periode; 
  • Het wordt gewaardeerd dat de bestuursleden aanwezig zijn bij een aantal Friesland Pop projecten / evenementen. 

Reageren of meer informatie?
Heb je interesse in de functie of heb je nog vragen? Stuur dan een email naar peter@frieslandpop.nl. Alle informatie over Friesland Pop staat op onze website. 

We zien je reactie graag verschijnen!