Vraag de Pro: DIY of toch een platenlabel?

13.02.2024

Tekenen bij een platenlabel klonk ooit als de toekomstdroom van menig artiest. Hoe is dat in het huidige DIY-tijdperk, waarin artiesten veel zelf kunnen doen? Welke labels zijn er en wat doen zij tegenwoordig? Tijdens deze Vraag de Pro sessie ontdek je de voor- en nadelen van labels en DIY’en. Het evenement vindt plaats op woensdag 28 februari om 19:30 uur en vindt plaats in Het Neushoorn Café. De toegang is gratis, je hoeft je alleen even aan te melden:

Meld je hier aan

Als artiest wil je zoveel mogelijk mensen bereiken met je muziek. In de tijd van social media en streamingdiensten kun je veel zelf regelen. In hoeverre loont het om onafhankelijk te zijn met je muziekact? Hoe pak je het aan als je alles zelf wil doen? En wanneer is het juist interessant om bij een label te tekenen? Kom erachter wat het beste werkt voor jouw act. Tijdens deze Vraag de Pro sessie kun je bij de volgende sprekers terecht:

Chris van Beek is productmanager bij distributielabel LAB Music. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het programma van muziekconferentie No Man’s Land. Ook Koen ter Heegde schuift aan bij de sessie. Hij is mede-oprichter van het succesvolle label Subroutine Records en manager bij Tramhaus. Peter Dijkstra is programmeur bij Groninger poppodium Vera. Ook zet hij zich in als manager van The Homesick, die zowel platen in eigen beheer als bij het roemruchte label Sub Pop uitbrengt. Loran Koehorst werkt als digital manager bij Polymoon, dat onder andere de distributie, productie en marketing voor muzikanten verzorgt. Pelle Bast van Astronaut heeft de DIY-methode omarmd en brengt zijn muziek in eigen beheer uit. 

Foto: Titus van 't Veer
Foto: Titus van ’t Veer