Haal nu je tickets voor Fenix Festival op vrijdag 5 april!

01.03.2024

Op vrijdag 5 april vindt Fenix Festival weer plaats in Neushoorn. Tijdens het showcasefestival zie je dé Friese acts van dit moment. Van nieuw talent tot bekende namen, van hiphop tot hardcore en van indierock tot singer-songwriter. Het festival start om 19:00 en gaat door tot diep in de nacht. Haal nu je ticket voor het eendaagse festival voor maar 5 euro. Onderaan de pagina vind je het blokkenschema van Fenix Festival. Het programma bestaat uit zo’n 30 acts van Friese bodem:

TICKETLINK

Ook dit jaar valt er genoeg te ontdekken op Fenix Festival. Zo zie je onder andere Ritse, die dit jaar nog op Noorderslag stond, in de grote zaal. De artiest combineert pop, rock, techno en hardcore met lyrics en een flinke dosis humor. In diezelfde zaal kun je genieten van de country, blues en soul van Boaz, met invloeden uit de Amerikaanse rootsmuziek. In het café kun je losgaan op de dansbare combia van Los Tréboles en meezingen met de bangers van Naduah. Ga op ontdekkingstocht in het gebouw en laat je meevoeren door de humoristische, gevatte liedjes van Nina

Liefhebbers van hiphop kunnen beginnen bij Wolfskers. Het viertal combineert hiphop met alternatieve pop waarbij grote levensvragen niet geschuwd worden. In het café zweept Lil Pier het publiek op met zijn Friestalige, energieke rap gecombineerd met punk en house. Als kers op de taart host Culture Radio een afterparty met acts als Given Ski, Jerra Martin, Louis Pedro, Quinny en 9H99D Sound System.

Op de eerste verdieping zie je Douwe Dijkstra’s nieuwe show Let’s get mental. In deze voorstelling onderzoekt de podiumkunstenaar een nieuw genre, namelijk therapiepop. Met nummers als ‘Sk sk sk sk skematherapie’, ‘Van je links naar rechts, van je EMDR’ en ‘Ik wil ketsen met mijn psycholoog’.

Fenix Festival is niet compleet zonder scheurende gitaren. Zo kun je in de moshpit springen bij hardcoreband Swim or Drown met hun strakke metal riffs. Ook komt The Homesick terug naar hun homeprovincie. Zij spelen hun nieuwste werk vol post-punk en melodieuze pop voor het eerst in Friesland. Historian trapt de avond af met een bijzondere show, waarbij ze hun nieuwe plaat presenteren. De band maakt rockmuziek met een vintage sound, blues en fuzz. Ook Baldrs Draumar heeft een speciale show, waarbij ze hun folkmetal combineren met harde visuals. 

Ben jij van de elektronische muziek? Ga dan naar de kolkende show van Velocity Made Good. Het duo combineert EBM/Elektronica met een rauwe rocksound. In een andere zaal staat Silke Fenna, die met haar elektronische producties r&b en poppy vocals combineert. Daarna kun je tot diep in de nacht dansen bij onder andere Club Queer Factory. In de grote zaal hosten zij een queer clubnacht die uniek-zijn normaliseert en viert. Verwacht een dampende nacht vol dj’s, performances, extravaganza en liefde! Tegelijkertijd host BIVSII & Friends een clubnacht met euforische, energieke en experimentele dj-sets in de Arena.

Tickets voor Fenix Festival zijn online beschikbaar. Deze kun je op de avond zelf ook nog kopen.