Voorronde bands Kleine Prijs op 12 april in Zwaagwesteinde

15.03.2024

Op vrijdag 12 april vindt de eerste voorronde bands van de Kleine Prijs van Fryslân plaats in Zwaagwesteinde. Vanaf 19:30 uur ontdek je de nieuwste bands in het Badhûs. Het evenement is gratis toegankelijk. Kom langs en ontdek de nieuwste artiesten van Friese bodem. Deze acts zie je tijdens de voorronde bij het Badhûs in Zwaagwesteinde:

Bad Luck Baby
Bad Luck Baby laat zien dat tegenspoed de grootste creativiteit naar boven kan brengen: nadat de band worstelde om zich aan te passen aan de rest van de wereld, heeft ze de perfecte plek gevonden. Denk aan de grungy alt-rock van Wolf Alice en de krachtige pop van Paramore, gecombineerd met een unieke mix van synths, riffs en zwoele zang. Bad Luck Baby vertelt verhalen – over wanhoop en geluk en het menselijk bestaan.

Jack Shit
Als je denkt aan countrymuziek, wat is dan het eerste wat je te binnen schiet? Exact! Whisky, koeien en John Deere tractors met een hint van banjo en trekzak. Jack Shit (Harm ”Farm” Jan de Boer) is een man die gevoerd is met zakken haver op D’Drive en balen hooi op de Academie voor Popcultuur. Samen met zijn knechten neemt hij je mee in de wondere wereld van countrymuziek. Ze brengen een mix van stijlen dat lijndanst tussen Elvis en good ol’ Willie Nelson. Van ballades tot countryrock, niks is te gek voor deze kornuiten.  Laat je vervoeren in een exceptioneel muzikaal konvooi van de ene provincie naar de ander door een ensemble muzikanten die gezaaid zijn op het platteland en geoogst zijn in het pittoreske Leeuwarden.

Grand Decadence
Grand Decadence is een psychedelische (alt-)rockband met een vleugje metal. Met invloeden van Black Sabbath, Flaming Lips, Pink Floyd en Megadeth. De band brengt diverse stijlen samen tot hun eigen unieke sound. In 2022 brengen ze hun eerste plaat ‘Break My Mind’ uit. Daarna speelde Grand Decadence onder andere een releaseshow bij MFC Coevorden, bij Pinguin Showcases tijdens Eurosonic Noorderslag en als supportact van Black Bottle Riot in Het Neushoorn Café.

ASBEST
Rechtstreeks uut de Stellingwarven kump ze mit bier, sjek en anpotende boererock! ASBEST! das pas best.