Voorronde bands Kleine Prijs op 3 mei in De Westereen

21.04.2024

 Het vorige evenement kon helaas niet doorgaan vanwege een lekkage, maar we hebben een nieuwe datum gevonden! Op vrijdag 3 mei vindt de laatste voorronde bands van de Kleine Prijs van Fryslân plaats in De Westereen. Vanaf 20:00 uur ontdek je de nieuwste bands in het Badhûs. Het evenement is gratis toegankelijk. Kom langs en ontdek de nieuwste artiesten van Friese bodem. Deze acts zie je tijdens de voorronde:

Jack Shit
Als je denkt aan countrymuziek, wat is dan het eerste wat je te binnen schiet? Exact! Whisky, koeien en John Deere tractors met een hint van banjo en trekzak. Jack Shit (Harm ”Farm” Jan de Boer) is een man die gevoerd is met zakken haver op D’Drive en balen hooi op de Academie voor Popcultuur. Samen met zijn knechten neemt hij je mee in de wondere wereld van countrymuziek. Ze brengen een mix van stijlen dat lijndanst tussen Elvis en good ol’ Willie Nelson. Van ballades tot countryrock, niks is te gek voor deze kornuiten.  Laat je vervoeren in een exceptioneel muzikaal konvooi van de ene provincie naar de ander door een ensemble muzikanten die gezaaid zijn op het platteland en geoogst zijn in het pittoreske Leeuwarden.

Grand Decadence
Grand Decadence is een psychedelische (alt-)rockband met een vleugje metal. Met invloeden van Black Sabbath, Flaming Lips, Pink Floyd en Megadeth. De band brengt diverse stijlen samen tot hun eigen unieke sound. In 2022 brengen ze hun eerste plaat ‘Break My Mind’ uit. Daarna speelde Grand Decadence onder andere een releaseshow bij MFC Coevorden, bij Pinguin Showcases tijdens Eurosonic Noorderslag en als supportact van Black Bottle Riot in Het Neushoorn Café.

ASBEST
Rechtstreeks uut de Stellingwarven kump ze mit bier, sjek en anpotende boererock! ASBEST! das pas best.